Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο για βρέφη και νήπια (8 μηνών έως 5 ετών)

Πριν ένα μήνα περίπου, επισκεφτήκαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που εργάζομαι το Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά. Είχαμε την ευτυχία και την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά την εξαιρετική ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία μας παρουσίασε με θεατρική αφήγηση τη διαδρομή ενός πρόσφυγα. Πολύ όμορφη εμπειρία που μας γέμισε με συναισθήματα και σκέψεις, τις αγκαλιάσαμε σφικτά και της πήραμε μαζί μας φεύγοντας...
Νιώθεις μεγάλη τιμή να σου σφίγγει το χέρι σταρ του επιπέδου της κυρίας Καλογεροπούλου...


Αφού τελείωσε η παρουσίαση, μας ενημέρωσε για τις διαδρομές του θεάτρου "Πόρτα", που πραγματικά ξεχωρίζει για τις ποιοτικές θεατρικές του παραστάσεις. 
Έκρινα, λοιπόν, ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό να σας ενημερώσω για το εξής πρόγραμμά τους:

Θέατρο για βρέφη από 8 μηνών έως 5 ετών:
"Κοίτα"
Το ΠΟΡΤΑ συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Μικρό Θέατρο Αγρινίου και παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση “Κοίτα!”, την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.Το Μικρό Θέατρο γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Αγρίνιο από την ηθοποιό, σκηνοθέτη και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Κατερίνα Καραδήμα. Η βρεφική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου “Έλα, έλα” ενέπνευσε την ενασχόληση της Κατερίνας και της ομάδας της με το ιδιαίτερο αυτό είδος θεάτρου, οδηγώντας τους σε σ' ένα πλούσιο ταξίδι που περιελάμβανε ενδελεχή έρευνα (παρατήρηση παιχνιδιού βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κ.ά.), σημαντικά σεμινάρια και φεστιβάλ (“La baracca testoni ragazzi” της Μπολόνια κ.ά.) και αμέτρητες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση του Μικρού Θεάτρου συστηματοποιήθηκε μέσα από την εκπαίδευση, με τη δημιουργία εργαστηριακών τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού και υποκριτικής, και μετουσιώθηκε στην παραγωγή παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες. Και κάπως έτσι, λίγο μαγικά, αυτή η έμπνευση επιστρέφει εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Στο ΠΟΡΤΑ. 
                                                 

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά – κοστούμια – εικαστική σύνθεση: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας
Φωτογραφίες: Γιώργος Κατσιπάνος
Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Αγρινίου

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 10.30 & 12.00
 (μέχρι 9 Απριλίου του 2017)
 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
8€
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:35 λεπτά

Καλή... ψυχαγωγία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...