Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Συμπτώματα περιόδου ή εγκυμοσύνης; Το λύσαμε το μεγάλο μυστήριο;Η ανάλυση του συγκεκριμένου θέματος που ακολουθεί πραγματοποιήθηκε μετά την παρακολούθηση του ίδιου μου του εαυτού για 3 ολόκληρους μήνες. Όταν αντιλήφθηκα πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον σας για την ανάρτηση για τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και την αγωνία σας να αναγνωρίσετε στο σώμα σας τα σημάδια εκείνα τα οποία μπορεί να σας «αποκαλύψουν» νωρίτερα μια πιθανή εγκυμοσύνη, κατάλαβα ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές μα πολλές γυναίκες. Όσες σελίδες του διαδικτύου να διαβάσετε απόλυτη άκρη δε θα βγάλετε...

Να σας θυμίσω το ιατρικό ιστορικό μου: καλοκαίρι 2007 πρώτη εγκυμοσύνη- καταλήγει σε βιοχημική αποβολή, άνοιξη 2008 δεύτερη εγκυμοσύνη- καταλήγει σε εξωμήτρια κύηση, φθινόπωρο 2009 τρίτη εγκυμοσύνη- αποκτώ την μονάκριβή μου που είναι τώρα 3,5 ετών.

Την περίοδο από τη στιγμή που απέκτησα την κόρη μου μέχρι και σήμερα δεν προσπαθούμε για δεύτερο παιδί. Επομένως, έχουμε καθαρούς κύκλους (ούτε υποψία ατυχήματος). Παρατήρησα τα συμπτώματα που παρουσίαζα πριν την αναμενόμενη περίοδο από το Δεκέμβρη μέχρι και το Μάρτη –που τον διανύουμε. Το συμπέρασμα είναι ένα και ας σας φανεί αστείο: θα μπορούσα να είμαι έγκυος και τους τρεις αυτούς μήνες. Τουλάχιστον 10 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο παρουσίαζα συμπτώματα που θα μπορούσαν να μοιάζουν με το λεγόμενο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Δηλαδή: πρηζόταν το στήθος μου, πετάγονταν οι φλέβες που ψάχνετε κάθε μήνα για να δείτε αν είστε έγκυος, με πονούσε δεξιά και αριστερά το στήθος, και οι πόροι Montgomery πετάγονταν θα έλεγα στη θηλή και ναι μου φαινόταν και πιο σκούρα κάποιες φορές. Επιπλέον, πού και πού είχα πονάκια στην κοιλιά, η κοιλιά μου πρηζόταν,  γινόταν τούμπανο, είχα απίστευτη όρεξη κάποιες φορές ή κάποιες φορές είχα αναγούλα και ζαλάδες. Ένιωθα κόπωση και ότι ήθελα να ξαπλώσω, μου άλλαζε η διάθεση διαρκώς και ήμουν ευσυγκίνητη, είχα πονοκεφάλους σε κάποιους κύκλους και έβγαλα και τα σπυράκια μου.

Τίποτα δε διέφερε από τις προηγούμενες εγκυμοσύνες μου. Κάθε φορά τώρα που τα ξανασκέφτομαι θα μπορούσα να ήμουν έγκυος ή θα μπορούσα και να μην είμαι. Τα μόνα σημεία που έχω να παρατηρήσω και να τονίσω είναι ότι μόνο στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ένιωσα διαφορετικά τους μαστούς μου, πονούσαν υπερβολικά, δεν μπορούσα να ξαπλώσω στο κρεβάτι, δεν άντεχα το στηθόδεσμο. Στις άλλες δύο εγκυμοσύνες τίποτα το ιδιαίτερο, όπως όταν περιμένω περίοδο. Και αναρωτιέμαι μήπως στην πρώτη εγκυμοσύνη και μόνο είχα τόσο έντονη τη διαφορά στο στήθος γιατί ο οργανισμός μου πήρε το βάφτισμα του πυρός; Δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που βίωνε μία εγκυμοσύνη και η απότομη αλλαγή των ορμονών άλλαξε την υφή και την αίσθησή τους; Τη δεύτερη και την τρίτη φορά λοιπόν δε ζούσε κάτι καινούργιο για να αντιδράσει έντονα. Το είχε ζήσει ήδη και το γνώριζε, όπως όταν ένα μικρόβιο από τα γνωστά εισβάλει ξανά στον οργανισμό μας και εμείς έχουμε πλέον τα αντισώματα...

Ένα άλλο που θα ήθελα να σημειώσω είναι η δύναμη της οσμής, αν και γι’ αυτό ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι δε συμβαίνει ακόμα και όταν δεν είσαι έγκυος. Θυμάμαι όμως έντονα οι οσμές -και στις τρεις εγκυμοσύνες- να μου προκαλούν δυσφορία και αναγούλες. Σκεφτείτε όμως ότι αν περνάτε μία αγχωτική περίοδο ή ψάχνετε πραγματικά να βρείτε συμπτώματα, τότε μπορεί να δημιουργήσετε τα συγκεκριμένα συμπτώματα μόνες σας. Ναι, ακόμα και να ανακατευτείτε...

Αφιερώστε τουλάχιστον ένα μήνα παρακολουθώντας το σώμα σας, τα σήματα που σας δίνει, τότε θα μπορέσετε να το γνωρίσετε καλύτερα και να ερμηνεύετε τα σημάδια του σωστά και αληθινά. Παρατηρήστε για παράδειγμα τον κύκλο των υγρών σας που όσο φθάνουν στις γόνιμες μέρες σας γίνονται πιο διάφανα σαν το ασπράδι αυγού και όσο απομακρύνεστε από την ωορρηξία γίνονται πηχτά άσπρα και άοσμα φυσικά. 

Ακόμα και τη θερμοκρασία. Το ξέρατε ότι η θερμοκρασία σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ούτως ή άλλως λόγω της αύξησης της προγεστερόνης μέχρι την εμφάνιση της περιόδου. Η θερμοκρασία πέφτει ξαφνικά και ραγδαίως με τον ερχομό της έμμηνου ρήσης. Επομένως, μόνο αν μετρήσετε σωστά τη θερμοκρασία σας από την έναρξη του κύκλου σας θα μπορείτε να έχετε αξιόπιστη εικόνα για την θερμοκρασία σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το προσωπικό μου πείραμα: δεν μέτρησα τη θερμοκρασία μου από την έναρξη του κύκλου μου. 3-4 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο μετρούσα τη θερμοκρασία μου η οποία ήταν σε υψηλά επίπεδα, γύρω στο 37. Η θερμοκρασία αυτή έπεσε απότομα με την εμφάνιση της περιόδου μου.

Προσέξτε την ψυχολογία σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει. Μόνο η επιθυμία σας για παιδί μπορεί να σας πείσει ότι είστε έγκυος. Μπορεί να νιώσετε ότι είστε έγκυος, ενώ δεν είστε στην πραγματικότητα. Διαβάζοντας όλα αυτά τα μηνύματά σας, καθώς και μετά την περιήγησή μου σε δεκάδες φόρουμ του εξωτερικού και του εσωτερικού, μπορώ να σας πω ότι το μόνο ίσως αξιόπιστο σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι το να αισθάνεστε κάτι διαφορετικό από τις άλλες φορές, κάτι που δε σας έχει συμβεί ξανά και το ένστικτό σας σας λέει ότι κάτι συμβαίνει.Και αυτό, όμως, δεν είναι απόλυτο. Θα μπορούσατε να μην αισθάνεστε απολύτως τίποτα διαφορετικό.

Και το καλύτερο σας το αφήνω για το τέλος. Το ξέρατε ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών βιώνει τις λεγόμενες «phantom baby kicks», δηλαδή κλωτσιές του μωρού φαντομά. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά να νιώθετε «κλωτσιές» χαμηλά στην κοιλιά σαν να κυοφορείτε αλλά στην πραγματικότητα δεν είστε έγκυες. Μου έχει συμβεί και αυτό ναι και μάλιστα έχω κάνει τεστ εγκυμοσύνης, γιατί ήμουν βέβαιη ότι ήταν αδύνατο να ήμουν έγκυος. Και φυσικά δεν ήμουν. Οι κινήσεις όμως του εντέρου, οι σπασμοί των μυών ή και της μήτρα μπορεί να παρουσιάσουν τέτοια συμπτώματα.Όπως βλέπετε, με ψυχραιμία μπορούμε να εκλογικεύσουμε πολλές καταστάσεις και συμπτώματα. Όσες βρίσκεστε στην προσπάθεια να είστε χαλαρές, να μην αλλοιώνετε την ποιότητα της ζωής σας, την καθημερινότητά σας προσπαθώντας να ανακαλύψετε έστω και ένα σύμπτωμα. Να είστε σίγουρες  ότι όταν θα συμβεί, θα συμβεί. Μη ρωτάτε τις φίλες σας για συμπτώματα, το πιθανότερο είναι να μπερδευτείτε ακόμα περισσότερο. Γιατί κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, βιώνει διαφορετικά μία εγκυμοσύνη και αντιδρά διαφορετικά στην αύξηση των ορμονών.Αργά ή γρήγορα μητέρα θα γίνετε.

Πιστεύω ότι έγινα κατανοητή χωρίς να σας κουράσω. Ζήστε τη ζωή σας είναι μικρή. Τα παιδιά που θέλετε να γεννηθούν θέλουν μία ήρεμη μαμά όχι μια μαμά που μέχρι να συλλάβει θα της έχουν σπάσει τα νεύρα... 


 

 πηγές φωτογραφιών:
allwomenstalk.com, youqueen.com

324 σχόλια:

 1. Ετσι είναι..όλες έχουμε συμπτώματα πριν τη περίοδοααπλά επειδή είμαστε στον κόσμο μας δε τα παρατηρήσαμε..μόλις θέλουμε να κάνουμε μωράκι τότε τα βλέπουμε.για εμένα το μόνο καινούριο είναι ότι ξύπνησα με ανακατωσούρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σας ευχηθώ να έχετε θετικά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 2. καλησπέρα.Ενα βραβείο σε περιμένει εδώ
  http://stvassoyahoogr.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά μπράβο σου!!!!
  Εγώ μία φορά έχω μείνει έγκυος, ήταν παλλίνδρομη βέβαια...
  Έχω πολύ σταθερό κύκλο και στην τρίτη μέρα καθυστέρησης άρχισαν να μπαίνουν υπόνοιες...το στήθος πονούσε αρκετά και ήταν πολύ πρησμένο...τελικά ήμουν!!!
  τώρα βρίσκομαι πάλι στην ίδια φάση...την Παρασκευή πρέπει να αδιαθετήσω, το στήθος φυσιολογικό, είχαμε επαφές την ημέρα της ωοριξίας, η κοιλιά μου φαίνεται πρησμένη...και απλά μετράω τις μέρες και να κρατηθώ να δω αν θα μου έρθει ή όχι και να κάνω το τεστ...κανένα σύμπτωμα από τα γνωστά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν έχει προηγηθεί εγκυμοσύνη, Ευαγγελία μου, να συμπτώματα αλλάζουν σε μια δεύτερη, τρίτη εγκυμοσύνη! Κάνε υπομονούλα λιγάκι ακόμα και κάνε το τεστ το πολύ 2 μέρες πριν την αναμενόμενη ημέρα περιόδου. Καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ,ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΙΟΥ ,ΣΤΙΣ 10 ΗΡΘΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΦΥΓΕ ΛΙΓΟ ΣΠΕΡΜΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ 27 ΜΕ 28 ,ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΙΜΑ,ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΑΔΙΑΘΕΤΩ ΚΡΑΤΑΕΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΕΔΟ ΚΑΙ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ,ΠΟΝΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ,ΖΑΛΑΔΕΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΑΟΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ??ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΕΣΤ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Κωνσταντίνα, δεν νομίζω να είστε έγκυος αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνετε με την εξής σειρά κινήσεις: πρώτα μία εξέταση χοριακής και στη συνέχεια μία εξέταση κολπικού- τραχηλικού υγρού, για να είστε καλυμμένη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 5. γεια σας...
  εμενα μου εχει ερθει κανονικα περιοδος τον 1μηνα μετα την επαφη ..
  τωρα εχω ολα τα συμτωματα..ποναω χαμηλα γενικα η κοιλια μου...(υπερβολικα) εχω ζαλαδες..εχω ορε3η για φαγητο και μετα εχω αμεσως αναγουλες..ποναει η μεση μου...νιω9ω κουρασμενη.. εγω που ποτε δεν ημουν ετσι σαν οργανισμος.. λετε να ειμαι εγκυος και να μην το 3ερω;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ δύσκολο αγαπητή φίλη, γιατί αυτά τα συμπτώματα παρουσιάζονται και πριν την αναμενόμενη περίοδο. Φανταστείτε αδιαθέτησα σήμερα και τις 2-3 προηγούμενες μέρες είχα τα συμπτώματα που περιγράφετε και φυσικά δεν είμαι έγκυος. Βέβαια αν θέλετε να έχετε μία βέβαιη απάντηση θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

   Διαγραφή
  2. Γεια σας.. εγω ηρθα σε επαφη χωρις να εχω γονιμη μερα η ο συντροφος μου να εξπερματωσει μεσα μου και τωρα εχω καθυστερηση 2μερες.. αλλα νιωθω περιεργους πονους στην κοιλια μου εχω πολλες λυγουρες κ πολλα πολλα υγρα..

   Διαγραφή
 6. Καλησπερα αγαπητη μου. Σου ειχα στειλει μηνυμα προ ημερων, διοτι ειχα 2 μηνες καθυστερηση. Εντελει μου ηρθε η περιοδος, αφου ομως πρωτα εκανα 2 τεστ εγκυμοσυνης και αφου επισκεφτηκα την γιατρο μου.
  Τωρα εχουμε μπει στην διαδικασια αποκτησης μωρου και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να υπολογισω τις γονιμες ημερες μου. Με την προηγουμενη μεγαλη καθυστερηση εχω μπερδευτει και γι αυτον τον λογο ζηταω την υπερπολυτιμη βοηθεια σου. Για να σε διευκολυνω αδιαθετησα στις 28 Ιουνιου.
  Σε ευχαριστω εκ των προτερων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, θα σας διευκολύνει πολύ η παρακάτω ανάρτησή μου:
   http://mariasmother.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3169.html
   Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. γεια σας,προσπαθουμε εδω κ 1.μισι χρονο για μωρο κ ακομα τιποτα....εχουμε κανει ολες τις εξετασεις κ πριν 3 μινες εκανα κ σαλπιγγογραφια.τον προιγουμενο μηνα αδιαθετισα στις 24 μερες κ τωρα εφταδα στις 29 κ τιποτα ακομα ..εχω ολα τα σιμπτωματα ..κ φοβαμαι να κανω τεστ

   Διαγραφή
  3. όταν λέτε όλες τις εξετάσεις; η σαλπιγγογραφία τι έδειξε; σπερμοδιάγραμμα; καλλιέργειες για μικρόβια, θρομβοφιλία, αυτοάνοσα κτλ

   Διαγραφή
 7. Πάρα πολύ ωραίο άρθρο. Με επανέφερες στο 'σωστο δρόμο' της λογικής..
  Μία βδομάδα τώρα έχω παραμελήσει τη δουλειά μου και διαβάζω φόρουμ, ψάχνω συμπτώματα εγκυμοσύνης και χάνω την ηρεμία μου (και δεν έχουμε καν αρχίσει ακόμα πολύ δυναμικά τις προσπάθειες..).

  Η ζωή είναι μικρή όπως λες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μην αγχώνεσαι για τίποτα! Όλα θα γίνουν!

   Διαγραφή
 8. Καλησπέρα! Εχω 6 μέρες καθυστέρηση και ανησυχω..Κάθε φορά που περίμενα περίοδο πρηζοτανε το στηθος μου αλλα τωρα το μόνο που εχω ειναι πονοι χαμηλα στη κοιλιά, ορεξη αρκετη και πονοι στη μέση..Πρέπει να ανησυχησω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κάνετε ένα τεστ χοριακής. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 9. καλησπερα σε ολες!!!θελω την βοηθεια σας!!!εχω σταθερο κυκλο 26 μερες. αδιαθετησα 1/7/14..ειχα ελευθερεσ επαφεσ μετα με τον αντρα μου.το θεμα ειναι οτι εκτοτε εχει πρηστει πολυ το κατω μεροσ τησ κοιλιτσας, ετσι ωστε να με ζοριζουν φοβερα τα παντελονια!!!οποτε βρισκω χρονο κοιμαμαι γιατι νυσταζω απιστευτα!!ειχα πονοκεφαλουσ, αλλα δεν πηρα εννοειται κανενα χαπι.. επρεπε σημερα να ερχοταν περιοδοσ αλλα δεν ηρθε!!!πειναω συνεχεια σαν να περιμενω περιοδο!! λετε να χω μπεμπε? τρωγομαι να κανω τεστ!!!πειτε καμια γνωμη!!!please!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. και για να συμπληρωσω...στηθος τουμπανο
  !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν δεν έχετε αδιαθετήσει φυσικά να κάνετε το τεστ. Πάντως να ξέρετε ότι τα συμπτώματα της περιόδου μοιάζουν πάρα πολύ με εκείνα της εγκυμοσύνης.

   Διαγραφή
 11. Καλησπερα σας!
  Ειμαι 17 χρονων και ειμαι με το αγορι μου 8 μηνες..εχουμε προχωρησει μονο σε καποια προκαταρκτικα..ο κυκλος μου ειναι ανα 35 μερες και κανονικα αυριο μου ερχεται η περιοδος..με το αγορι μου πριν απο περιπου 2+ βδομαδες πηγαμε σπιτι του και καναμε μονο προκαταρκτικα ( ειμαι παρθενα ) δεν προχωρησαμε σε κατι αλλο ομως ενω ημασταν και οι δυο "υγροι",υπηρξε τριβη μεταξυ μας ομως με εσωρουχα το τονιζω..και οχι καποια εντονη τριβη..φοβαμαι παρα πολυ γιατι αυτες τις μερες βλεπω υγρα στο εσωρουχο μου,εχω μια πολυυ παραξενη διαθεση,νιωθω εντονη σωματικη και ψυχικη κουραση,το στηθος μου με ποναει..υπαρχει εστω και μια μικρη,μηδαμινη περιπτωση να ειμαι εγκυος? Θελω να εξαλειψω καθε τετοια περιπτωση και φοβαμαι να πω κατι στην μητερα μου..αλλα και να παω σε γυναικολογο..τι να κανω:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχετε μείνει έγκυος με αυτό τον τρόπο. Παρ' όλα αυτά να ξέρετε ότι με τα προσπερματικά υγρά υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Αυτά τα συμπτώματα που περιγράφετε τα νιώθουμε και όταν ετοιμαζόμαστε να αδιαθετήσουμε ή όταν έχουμε ωορρηξία. Δεν μου γράψατε πότε περιμένετε να αδιαθετήσετε. Η γνώμη μου είναι να κάνετε μία εξέταση αίματος που λέγεται χοριακή, για να σας φύγει η αγωνία! Και προσοχή πάντα προφυλακτικό!

   Διαγραφή
 12. Γεια σου Παρασκευή μου. Και το κτητικό ''μου'' οφείλεται στο ότι μόλις διάβασα το blog σου με άγγιξε και αυτό και η ιστορία σου. Είχα 2 εγκυμοσύνες αλλά κατέληξαν άδοξα σε αποβολές.Και τις 2 φορές είχα συμπτώματα τα αντίθετα με τις περιόδου μου. Στην περίοδο πριν να μου έρθει πρήζεται και πονά το στήθος. Στην εγκυμοσύνη τίποτα. Το στήθος πλάκα και χωρίς πόνο.Πριν να μου έρθει περίοδος νιώθω ρίγος. Στην εγκυμοσύνη είμαι μια χαρά. Αλλά όταν φτάσει η ημέρα εκείνη που είναι να μου έρθει σίγουρα,αφού έχω σταθερό κύκλο,εμφανίζεται μια πικρή γεύση στο στόμα μου,που δεν λέει να φύγει.Θα συμπεράνω ότι κάθε οργανισμός έχει τα δικά του. Κάθε μήνα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη γιατί αυτοεξετάζομαι και ψάχνομαι. Είναι αυτή η ελπίδα,που όταν έρχεται η περίοδος υπόσχομαι να μην τον υποβάλλω τον εαυτό μου σε τέτοια ψυχολογική πίεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, νιώθω ιδιαίτερη χαρά όταν νιώθω ότι διαβάζοντας τα άρθρα μου με καταλαβαίνετε, με νιώθετε. Ελπίζω την επόμενη φορά να σου πάνε όλα καλά. Ερευνήσατε την αιτία των δυο αποβολών;

   Διαγραφή
 13. Γεια σας με λενε ζινα και θελω να σας πω τ εξης προσπαθω πολυ καιρο ν μεινω εγκυος κ προχθες πηγα στο γυναικολογο γ τεστ παπ και ειδε οτι ημουν στη γονιμη μερα και μου ειπε να τ προσπαθεισω και ετσι καναμε σεξ.θ ηθελα ν σας ρωτησω σ ποσες μερες γινεται η συλληψη???κ πως θ καταλαβω οτι ειμαι εγκυος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε 14 μέρες μετά την ελεύθερη επαφή σας να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης. καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 14. Γεια σας! εχω καθυστερηση εδω και σχεδον ενα μηνα,τους πρωηγουμενους 2 μηνες ειχα καφε και ροζ ''αιμα'' καθολου κανονικη περιοδος ομως,αυτον τον μηνα ειμαι στα χοιροτερα μου διοτι εκανα εξετασεις και εχω ενα μικροβιο ureoplasma λεγετε και αλλο ενα,μου χορηγηθηκε αντιβιοση,ομως φοβαμαι για πιθανοτητα εγκυμοσηνεις,εκανα τεστ αλλα βγηκε αρνητικο,ομως τον τελευτεο καιρο τρωο αρκετα εχω αναγουλες,η κοιλια μου ειναι μαθε μερα τουμπανο και...χμμμ πως να το πω,εχω πολλα αερια,πρωτη φορα μου συμβενει αυτο :$ εχθες το βραδυ δεν καταφερα να κοιμηθω ηρεμα σηκωνομουνα συνεχεια γιατι ανακατεβομουνα :/ υπαρχει περιπτωση εγκυμοσινης? τι λετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πρέπει να σας εξετάσει ο γυναικολόγος σας γιατί όπως φαίνεται υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποιό πρέπει να αντιμετωπιστεί. εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. Δεν μου βρηκε κατι αλλο ο γυναικολογος μου εκτος απο αυτα τα δυο μικροβια,σιγουρα θα ξανα παω για εξετασεις σε λιγες μερες μολις τελειωσο την αντιβιοση μου! Αλλα δεν υπαρχει περιπτοσει να ειμαι εγκυος ε?

   Διαγραφή
 15. Αχ κοριτσια βοηθεια.ξερω πως ειναι στο μυαλο μου ολα.γνωριζω πως ο κυκλος μου δεν σταθερος παντα.περιμενω περιοδο.σε 10 μερες αλλα σημερα ξυπνησα με αδυναμια και ταση για εμετο.δεν εχω ξανανιωσει ετσι αλλη φορα.προσπαθουμε να κανουμε μωρακι.ειχα επαφη 10 μερες αφου μου ειχε τελειωσει η περιοδος.τι να κανω?δε θελω να κανω τεστ φυσικα.ειναι νωρις.νομιζω θα μου ερθει περιοδος και οχι.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης τη 10η μερα? Την ωορρηξια μου την ενιωσα ακριβως στη μεση του κυκλου μου(αν φυσικα μου ερθει κανονικα)βοηθεια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρέπει να υπολογίσετε στο περίπου πότε περιμένετε να αδιαθετήσετε και τότε να κάνετε ένα τεστ χοριακής.

   Διαγραφή
 16. υπεροχο το αρθρο σας!!!! ευχομαι ολες οσες επιθυμουν να γινουν μανουλες συντομα να εχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα...το πρηξιμο του στηθους ειναι παντοτε συμπτωμα εγκυμοσυνης??? λογω θηλασμου εδω κ 5μηνες περιπου οταν φτανω να αδιαθετησω το στηθος μου δν πρηζεται καθολου..το μονο συμπτωμα που εχω ειναι πονοι κοιλιας...υπαρχει αραγε περιπτωση να θεωρηθει σαν συμπτωμα εγκυμοσυνης μονο οι πονοι στην κοιλια χωρις καμια αλλαγη στο στηθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ πολύ! Το στήθος δεν είναι απόλυτο σημάδι όχι, ειδικά σε γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει ή έχουν ξαναμείνει έγκυες. Τώρα στην περίπτωσή σας έχουμε και θηλασμό που εκ των πραγμάτων αλλάζει τα συμπτώματα. Επομένως για να σιγουρευτείτε σε περίπτωση που έχετε έρθει σε ελεύθερες επαφές καλό θα ήταν να κάνετε μία εξέταση χοριακής!

   Διαγραφή
 17. Καλησπέρα κορίτσια!!! Θέλω τη βοήθεια σας!!!! Στις 26/08/2014 ειχα τελευταία μερα περίοδο στις 31/8 ήρθα σε ελεύθερη επαφή με σταθερό κύκλο . Περιμενω περιοδο οποτε στις 18/9 . Εχει όμως εδω και μια βδομάδα που παρατήρησα έντονη εξάντληση και υπνηλία . Άρχισα να μετράω την θερμοκρασία μου απο 5/9 και ειναι μεταξύ 36,8 με 37,5 συνέχεια εντωμεταξύ εχω έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και πονάει λιγο η μέση μου υγρά ελάχιστα . Υπαρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης; Ποτέ θα μπορούσα να κανω το τεστ εγκυμοσύνης ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μου γράφετε με ακρίβεια τα στοιχεία σας. 26/8 σας τελείωσε η περίοδος ή ξεκίνησε η περίοδός σας. Γιατί αν ξεκίνησε τότε η περίοδός σας είναι λίγο δύσκολο να συλλάβατε στις 31/8. Τα συμπτώματα που περιγράφετε είναι κοινά στην εγκυμοσύνη αλλά και στη γυναίκα που περιμένει να αδιαθετήσει. Το τεστ να το κάνετε γύρω στις 24-25 του μήνα. Καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 18. Καλησπέρα.μου ήρθε η περίοδος 27/8/14 ξεκίνησα με τον άντρα μου να κάνουμε ελεύθερο έρωτα απο τις 8/9/14 υπολογίζοντας της γόνιμες για να αποκτήσουμε μωρακι.η αλήθεια ειναι οτι το σώμα μου το νιώθω κάπως διαφορετικό την κοιλιά μου αρκετά πρισμενη αρκετούς πόνους στην μέση.η κανονικα περιμένω περίοδο 23/9/14 με24/9/14 να πω την αλήθεια δεν θελω να μου ερθει η περίοδος θελω να αποκτήσω μωρακι.τι μου πρότεινετε να κανω κ ενα τεστ εγκυμοσηνης σε 5 μερες η να κανω μια χοριακη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλύτερα περιμένετε μέχρι την αναμενόμενη περίοδο για να μην έχουμε μπερδέματα με τα αποτελέσματα! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 19. Καλημέρα θα περιμένω μέχρι την αναμενόμενη περίοδο βεβαια οσο περνάνε η μερες πριζομαι στην κοιλιά όλο κ περισσότερο αλλα δεν ξερω ενα ειναι η περίοδος η εγκυμοσύνη εχω κάποιες αναγουλες βεβαια ειναι ακριβως 19μερες μετα την σύλληψη.εχω μεγάλη αγωνία Δεν μπορω να περιμένω εαν θα εχω καθηστεριση....πείτε μου τι να κανω.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο παρά να περιμένετε... τα συμπτώματα πριν από την εγκυμοσύνη μοιάζουν πολύ και με εκείνα της περιόδου

   Διαγραφή
 20. Γεια σας! εχω αραιομηνορροια ο γιατρος μου χορηγησε τα ντουφαστον. τελευταια φορα τα πηρα Ιουλιο 2014/ αδιαθετησα στις 5/7/2014. Ηρθα τελευταια φορα σε επαφη με τον συζυγο στις 14/8/2014. απο τις 6/9/2014 εχω σχεδον ολα τα συμπτωματα εγκυμοσυνης. πονο χαμηλα στη κοιλια, πρηξιμο, οχι πονο στο στηθος, απο χθες παρατηρησα σκουρες θηλες και σημερα ειδα καφε μπεζ υγρα. χαμηλα στη κοιλια εχω ενοχληση, τραβηγματα και για λιγο ενιωσα κ τσιμπιματα. νιωθω ενοχληση χαμηλα στη κοιλια αρκετες ωρες την ημερα για μερες τωρα. και καποιες αναγουλες που κ που στην μερα. Υπαρχει περιπτωση με αραιομηνορροια που εχω να έκανα ωορηξία και να είμαι εγκυος??? Φοβαμαι για αλλο ένα αρνητικό τεστ. Μηπως έχω κατι άλλο πιο σοβαρο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτό που περιγράφετε μπορεί να είναι και λόγω των ορμονικών προβλημάτων που έχετε. δεν σημαίνει βέβαια ότι αποκλείεται η εγκυμοσύνη. επομένως αυτό που κάνουμε είναι μια εξέταση χοριακής και αν είναι αρνητική μιλάμε με το γυναικολόγο μας!

   Διαγραφή
 21. Καλησπέρα κι από εμένα. Με μία παλλίνδρομη στο ιστορικό,ξεκινήσαμε κ πάλι τις προσπάθειες.Τελευταία περίοδος 25/8,κύκλος 32 μέρες. Επαφές:31.8,04/9,07/9 και 16/9. Με βάση τις ημέρες του κύκλου ωορρηξία λογικά πρέπει να έγινε 16-17η μέρα. Εγώ ένιωσα έντονο πόνο στη δεξιά μου ωοθηκη στις 8/9(15η) σε σημείο να μουδιάζει το πόδι μου κ να μην μπορώ να καθίσω.Από εκείνη τη μέρα εχω τσιμπήματα στην δεξιά ωοθήκη κυρίως,πότε πότε πονούσα στη μέση σαν να σήκωσα βάρος και έντονη κινητικότητα του εντέρου με αρκετά αέρια. Στις 18/9 ξύπνησα από τον πόνο δεξιά ο οποίος υποχώρησε πάλι αφου άφησα τα αέρια. Από χτες άρχισα να νιώθω λίγο πόνο στο στήθος,πιο σκούρες μόνο οι ρώγες κ λόγω αυτού έκανα ένα τεστ (για μέτρηση 10 ημέρες μετά τη σύλληψη)σημερα το πρωί το οποίο βγήκε αρνητικο. Από σήμερα επίσης έχω και γαλακτώδη υγρά στο εσώρουχο. Μήπως έκανα νωρίς το τεστ? Είναι δυνατόν με 32 μέρες κύκλο να κάνω πιο νωρίς ωορρηξία? Σε διάφορα μπλογκς αναφέρουν ως μέρα ωορρηξίας τη 18η. Τα έχω χάσει.Έχετε ξανακούσει για κινητικότητα του εντέρου ώς σύμπτωμα?στη πρώτη εγκυμοσύνη τα συμπτώματα ήταν τελείως διαφορετικά κ νομίζω για αυτόν το μήνα δν θα έχω θετικό αποτέλεσμα. Σύγνωμη για το μεγάλο μήνυμα. Καλόβράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η κινητικότητα εντέρου μπορεί να είναι από την αγωνία σας, εντεροκολίτιδα κτλ. θα σας πρότεινα γύρω στις 30 του μήνα να κάνετε μία εξέταση χοριακής. καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 22. Καλησπερα.εχω ασταθη κυκλο πως μπορω να βρω γονιμες μερες?ακομα τελευταια περιοδο ειχα 2/9/2014 μεχρι 5/9/2014 με μονο καφε υγρα.αρχισαμε με τον αντρα μο ελευθερες επαφες απο τις 10/9/2014.σημερα εχει πρηστει το στηθος μου κ με ποναει οπως σε καθε αναμονη περιοδου..υπαρχει πιθανοτητα να εχω μωρακι??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βεβαίως και υπάρχει. κάντε υπομονή μέχρι αρχές του μήνα για να κάνετε την εξέταση χοριακής

   Διαγραφή
 23. καλησπέρα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση πριν κανω το τεστ εγκυμωσυνης. Εχω πεντε μερες περιοδο βεβαια μου εχει καρφωθει οτι ειμαι εγκυος γιατι εχω ζαλαδες, φουσκωμα στο στομαχι και εδω και τρεις μερες εχω πονοκεφαλους και με πονανε οι ωοθηκες κοιμαμαι παρα πολλες ωρες και εχω πολυ ατονια αλλα πρισμενο στηθος δεν εχω κ εκει εχω τους ενδιασμους μου. να κανω το τεστ η να το αφησω τελειως γιατι εχω περιοδο. πρωτη φορα νοιωθω ετσι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είστε. Αλλά αν συνεχιστούν αυτά τα συμπτώματα και μετά το πέρας του αίματος να κάνετε μία εξέταση χοριακής

   Διαγραφή
  2. Γειά σας, με το αγόρι μου έχουμε ελεύθερες επαφές. Πριν 2 μέρες οταν σκουπιστικα είδα στο χαρτι πολύ λιγο αίμα ροζ και μετά τιποτα. Σε 3 μέρες περιμένω περίοδο. Πονάω την μέση μου και έχω πόνους περιόδου και οι ρωβες μου είναι πολύ ευαίσθητες. Μπορεί να είμαι έγκυος?

   Διαγραφή
  3. Όταν λέτε ελεύθερες επαφές εννοείτε ότι προσπαθείτε να συλλάβετε; Αν δεν βλέπετε συνήθως πριν την περίοδο κάποιες σταγόνες πριν να έρθει δηλαδή η κανονική ροή καλό είναι να το κοιτάξετε και να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας, γιατί όλα είναι πιθανά!

   Διαγραφή
 24. Καλησπέρα σας κυρία Παρασκευή!! Ειμαι 20 χρονων. Διάβασα το άρθρο σας και ειλικρινά μου φάνηκε εξαιρετικό. Παρόλα αυτά έχω φοβηθεί πάρα πολύ γιατί η περίοδος ενώ μου είχε έρθει στις 8/09 και τελείωσε στις 13/09 δεν έχει έρθει ακόμα και έχω αναγούλες συχνές, πόνο στη κοιλιά και στις οωθήκες και φοβάμαι την εγκυμοσύνη. Με έχει τρομοκρατήσει και η μητέρα μου και φοβάμαι πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τι μου προτείνετε; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, έχετε σταθερό κύκλο; Δηλαδή κάθε 28-30 μέρες. Γιατί αν έχετε σταθερό κύκλο τότε θα πρέπει να κάνε μία εξέταση χοριακής άμεσα και να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. Οχι δεν έχω.. Έκανα νωρίτερα 2 τεστ και βγήκαν θετικά και έχω πανικοβληθεί. Αύριο θα πάμε να κάνω αιματολογικές εξετάσεις και φοβάμαι. Σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε.

   Διαγραφή
 25. Καλησπέρα σας..Είμαι 22 χρονών κ η τελευταία μου περίοδος ξεκίνησε στις 4 /10 κ τελείωσε στις 9/10..ωστόσο στις 17 του μηνός ξεκινησα να παίρνω κάποια χάπια για τους μύκητες(αντιμετωπίζω συχνά αυτό το πρόβλημα) για 7 ημέρες. ..στις 24,25,26 κ 27/10 ηρθα σ επαφή με τον σύντροφό μου όμως σχεδόν ποτέ δεν έχει μπει μέσα μου κανονικά...μονο στην είσοδο του κόλπου. .κ γι αυτό δεν είμαι σίγουρη! Στις 28 ειχα καφέ παχυρευστα υγρά. .ελάχιστο αίμα όμως στο σκούπισμα θυμάμαι ότι ειχα κ πριν έρθω σε επαφή. Κ εχω που κ που πυρετό..ελάχιστο. ..βγάζω όμως κ φρονιμίτη το οποίο με ταλαιπωρεί...μήπως λοιπόν ο πυρετος είναι από το δόντι? ? Φοβάμαι μην είμαι έγκυος. ..γενικά έχω μια εμμονή. ..Κάθε φορά πριν τη περιοδο φοβάμαι ακόμα κ αν δεν έχει προηγηθεί επαφή. ..περίοδο περιμένω στις 5...κ ο κύκλος μου δεν είναι ποτέ σταθερός. ..Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος? ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλή, δεν νομίζω να είστε έγκυος. Αν έχετε ενοχλήσεις ίσως θα πρέπει να σας δει ο γυναικολόγος σας μήπως υπάρχει γυναικολογική φλεγμονή και σας προκαλεί τον πυρετό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 26. Καλησπέρα έχω εξι μέρες καθυστέρηση άλλα ο κύκλος μου έχει αλλάξει μετά απο μια εκτρωση που είχα κάνει κάθε μέρα πονάει η κοιλια μ σαν τον πόνο της περιόδου άλλα τίποτα ..το στήθος μου έχει πονάει αριστερά και δεξια .Αλλά χθες και σήμερα τρώω υπερβολικά και ανακατευομουν λιγο ,τα υγρά μου επίσης είναι λευκα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή έχει προηγηθεί το συγκεκριμένο χειρουργείο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό που πραγματοποίησε την άμβλωση να σας συμβουλεύσει και να σας κάνει έναν υπέρηχο.

   Διαγραφή
 27. καλησπερα ειμαι 26 η τελευταια περιοδος ηταν στις 6/10.στις 20 η 21 αν θυμαμαι καλα ηρθα σε επαφη και καθως ο συντροφος δε προλαβε εγκαιρως να τραβηχτει καποια ποσοτητα εισηλθε...(χμ συγνωμη για τη περιγραφη)!η περιοδοσ μου ειναι σταθερη 29-30 μερες..ακομη δε μου ηρθε...ελπιζω να εγινε το αναπαντεχο αλλα απο την αλλη φοβαμαι να κανω τεστ μηπως ειναι νωρις και απογοητευθω...φοβαμαι μηπως αυτη η καθυστερηση οφειλετε στο αγχος τελικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κάνετε τεστ γιατί ήσασταν στις γόνιμες μέρες σας. Καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 28. καλησπέρα! είμαι 37 χρονών και έχω ένα παιδάκι 3 ετών! εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε δεύτερο. Για κάποιο λόγο καθυστερεί...το πρώτο μου παιδάκι το συλλάβαμε με την πρώτη ελεύθερη προσπάθεια.Θέλω πάρα πολύ ένα δεύτερο παιδάκι σε σημείο που μου έχει γίνει εμμονή (το άρθρο σας με αντιπροσωπεύει απόλυτα)!έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και όλα είναι μια χαρά. Ο γυναικολόγος μου το αποδίδει στο άγχος. θα ήθελα μια συμβουλή χαλάρωσης!ευχαριστώ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ πιστεύω ότι το άγχος δημιουργεί θέματα σύλληψης. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι καταλυτικά μέσα σε 4 χρόνια που είχε επέλθει η επιτυχημένη επαφή. Αυτό που θα σας πρότεινα να κάνετε για να χαλαρώσετε είναι ίσως μία σαλπιγγογραφία και ο σύζυγος ένα σπερμοδιάγραμμα. Να δείτε έτσι ότι όλα είναι καλά και δεν θα καταλάβετε πότε θα έρθει το δεύτερο!

   Διαγραφή
 29. Καλημέρα!να σας πω και εγώ πως την έπαθα...δεκάτη έκτη μέρα του κύκλου μου ο άντρας μου δεν ήταν και πολύ προσεκτικός για πρώτη φορά....τελευταία περίοδος στις 6/10 .χτες έκανα τεστ θετικό έκανα και β χοριακη τα ίδια....ειναι απο αυτά που δε τα έχεις στο προγραμμα και όταν έρχονται απλά ευχεσαι να πανε όλα καλά.εγω πάντως είχα συμπτώματα περιόδου και έχω ακόμα καθώς και λίγα λευκά υγρά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ποιος σας είπε ότι η 16η μέρα δεν είναι γόνιμη μέρα; Με το καλό!

   Διαγραφή
 30. kalhspera tha ithela na kanw mia erwtish me ton antra m eirtha se eleutherh epafh ton prwigoumeno mina liges meres prhn adiathetisw..... h periodos mou auton ton mina mou eirthe kanonika me kanonikh roi k ksekinise 9/11/2014 k mou teleiwse 14/11/2014 omws eksakolouthw k exw ponous periodou k pono stis salpigkes mou... mipos einai simadia egkumosinhs?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είναι εγκυμοσύνη. Επειδή όμως μπορεί να είναι μόλυνση καλό θα ήταν να σας δει άμεσα ο γυναικολόγος σας. Εύχομαι να μην συμβαίνει τίποτα το ανησυχητικό!

   Διαγραφή
 31. Καλημερα λόγω της ωρας. Συγχαρητήρια για την όμορφη στήλη σας. Θα ηθελα τα φώτα σας. Ξημερωνει 8η μερα που εχω καθηστερηση και εχω συμπτώματα περιοδου. Εκτος αυτου η θερμοκρασία μου είναι 36.9, εχω μερες δισκιλιοτητα και απο εχτες το βράδυ έντονη συχνοουρια που νιώθω οτι μου πιεζουν την κύστη και οταν παω στο μπανιο νιώθω οτι ξαναθελω.Κατι αλλο παλι που παρατήρησα ειναι οτι οταν πιεσα τις θυλες μου εβγαλαν ενα υγρο διαφανές στην αρχη και μετα λευκο. Η ηλικία μου είναι 39 και παιδακι ακόμη με τον αντρα μου 3 χρόνια παντρεμενοι δεν μας έτυχε.Τι λετε να είναι? :-) :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πρώτα απ' όλα δεν επιτρέπεται να πιέζετε το στήθος σας και να βγάζετε υγρό. Και εφόσον βγάζετε υγρό θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας να ελέγξετε την προλακτίνη σας. 3 χρόνια αναμονής είναι πάρα πολλά. Θα πρέπει να βρείτε έναν καλό θεράποντα ιατρό και να σας γράψει αρχικά εσάς ορμονολογικές- σαλπιγγογραφία και στο σύζυγο σπερμοδιάγραμμα, για να δείτε πώς θα προχωρήσετε! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 32. Αδιαθετησα 10/11/14 και ειχαμε ελευθερη επαφη 23/11.εδω και 5 ημερες εχω θερμοκρασία 36.8 εως 37.5. Κύκλος σταθερος. Υπαρχει πιθανότητα εγκυμοσυνης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η θερμοκρασία θα πρέπει να παραμείνει υψηλή μέχρι και την αναμενόμενη μέρα περιόδου. Επίσης θα πρέπει να έχετε μετρήσει τη θερμοκρασία σας από την αρχή του κύκλου για να την κοστολογήσετε. Όλα φυσικά είναι πιθανά! Εύχομαι καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 33. Καλησπέρα σας θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνεται!!!! Είμαι 22 χρονών με τν φίλο μου είμαστε 2 χρόνια και μαζί τν τελευταίο χρόνο το κάνουμε ελεύθερα και τελειώνει κανονικά μέσα, δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό αλλά αμέσως μετά πάω τουαλέτα και έτσι δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος!!! Τώρα το θέμα μου είναι ότι πρώτον τον Οκτώβριο είχα περίοδο 28 και έτσι έπιασε και αρχές Νοεμβρίου και μου ξανά ήρθε περίοδο 3 Δεκεμβρίου αφού μου τελείωσε και μετά στης 21 του Δεκέμβρη κάναμε χωρίς προφύλαξη και τελείωσε κανονικά μέσα αλλά τουαλέτα αυτήν την φορά δεν πήγα, και σήμερα 24 Δεκέμβρη έχω πόνους μια κάτω στην κοιλιά μια στην δεξιά ωοθήκη και ελαφρύ πόνο στο στήθος σε δεξιά εξωτερική πλευρά και σε αριστερά εξωτερική πλευρά επίσης δεν έχω σταθερό κύκλο και από ότι έχω υπολογίσει περίοδο περιμένω αρχές με μέση Ιανουάριο!!! Τι λέτε να είναι??? Θα το εκτιμούσα πολύ αν είχα μια άμεση απάντηση ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Δέσποινα, εφόσον έχετε ελεύθερη επαφή είναι θέμα να μείνεις έγκυος. Δεν μειώνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης το γεγονός ότι πας τουαλέτα μετά. Αν ο κύκλος έχει αστάθεια θα πρέπει να τον παρακολουθήσεις με τον γυναικολόγο σου και να ελέγξεις τυχόν γυναικολογικά θέματα όπως πολυκυστικές ωοθήκες ή ορμονολογικά προβλήματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. Τελικά μου ήρθε περίοδο στης 26 Δεκεμβρίου και έχω ακόμα και λόγω το ότι είμαι Καναδά δεν μπορώ να πάω σε κάποιον γυναικολόγο τν Ιανουαρίου που θα γυρίσω σίγουρα θα πάω αλλά μέχρι τότε μήπως μπορείτε να μου πείτε? Είναι πρώτη φορά που μου έρχεται περίοδο δεύτερη φορά τον ίδιο μήνα μήπως απλά σταθεροποιητε επιτέλους η περίοδος μου??? Και η εγκυμοσύνη από την ώρα που με ήρθε περίοδο αποκλείεται σωστά?

   Διαγραφή
  3. Όπως καταλαβαίνετε αυτά που ρωτάτε δεν μπορούν να λυθούν μέσω διαδικτύου. Θα πρέπει να σας δει γιατρός. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 34. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας να στε καλά και εύχομαι σε όλους ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με πάνω από όλα υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!! :-* <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Καλησπερα σας και καλη χρονια...ειμαι 26 χρονων...τον τελευταιο χρονο εχω ασταθη κυκλο...ενω παλιοτερα ειχα σταθερο...το 2014 κυλησε με κυκλους 23-31 ημερων...στις 17 δεκεμβρη ειχα την τελευταια μου περιοδο..στις 2 ιανουαριου ειχα ενα ατυχηματακι για πρωτη φορα στη ζωη μου...εσπασε το προφυλακτικο...ηταν η 17η μερα του κυκλου μου...χτες επαθα και ουρολοιμωξη για 2η φορα μεσα σε 2 μηνες...εχω μικροπονακια σε κοιλια,μεση και στηθος..περιμενω περιοδο αυτη την εβδομαδα(λογικα παντα) απλα επειδη δε θα ηθελα να μεινω εγκυος ακομα,το αγχος μου εχει χτυπησει κοκκινο!! Τελος,(δεν ξερω αν παιζουν καποιο ρολο αλλα ας τα αναφερω) απο 1η οκτωβρη κ μετα εχω ταλαιπωρηθει με θεματα υγειας...3 φορες πυωδη αμυγδαλιτιδα,μυκητιασεις,ουρολοιμωξεις και τελος, χειρουργικη επεμβαση στις 11 δεκεμβριου αφαιρεσης αμυγδαλων..ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να ειμαι εγκυος απο το πρωτο κιολας "ατυχημα" της ζωης μου?? Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για το μεγεθος τογ μηνυματος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, το ιστορικό της υγείας δεν παίζει ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι επειδή ο κύκλος σας είναι μεγάλος ενδεχομένως να ήταν οι γόνιμες μέρες τότε. Επομένως δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Μόνο μία εξέταση χοριακής θα σας δώσει μια βέβαιη απάντηση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω παρα πολυ κ συγχαρητηρια για τη δουλεια σας κ τις αμεσες απαντησεις σας!

   Διαγραφή
 36. Γεια σας ειμαι 17 ετων και εχω 8 μηνες σχεση.. Εχω ολοκληρωσει με το αγορι μου και παντοτε το κανουμε με προφυλακτικο ομως πριν 4 μερες ετυχε για πρωτη φορα να το κανουμε χωρις... Δεν τελειωσε μεσα μου ομως ενδεχεται λογω των υγρων να ειμαι εγκυος? Αυριο κανονικα πρεπει να μου ερθει περιοδος ετσι εκανα σημερα ενα τεστ εγκυμοσυνης π βγηκε αρνητικο.. Υπαρχει ομως το ενδεχομενο να ειμαι? διοτι καταλαβενετε οτι δεν ειμαι ετοιμη ακομη για κατι τετοιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είστε. Αλλά να ξέρετε ότι χωρίς προφύλαξη πάντοτε θα κινδυνεύετε για πιθανή εγκυμοσύνη όπως και για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!

   Διαγραφή
 37. Γεια σας.. Αρχικα θερμα συγχαρητηρια για την τοσο επιμορφωτικη και χρησιμη ιστοσελιδα σας.. Εγω ηρθα πριν 5 μερες σε σεξουλακη επαφη με τον συντροφο μου χωρις προφυλαξεις... Αλλα δν τελειωσε μεσα μου... Σημερα περιμενω περιοδο και χτες εκανα ενα τεστ εγκυμοσυνης π βγηκε αρνητικο αλλα εχω πολλα υγρα πρηξιμο στο στηθος και ακμη.. Και ανα τακτα διαστηματα πονους στην κοιλια.. Υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος η απλα θα αδιαθετησω.? Ευχαριστω πολυ.. Και παλι μπραβο σας. Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν λαβω συντομα απαντηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είστε! λογικά θα έχετε αδιαθετήσει ήδη. καλή συνέχεια!

   Διαγραφή
 38. geia sas tha hthela na mou peite kai eseis tin gnwmi sas gia tin periptwsi mou, perimena periodo stis 8 tou mina kai simera exoume 13 kai i periodos akoma na fani. ekana test egkumwsinis kai vgike arnitiko, to stithos mou einai prismeno kai me ponaei arketa exw liga tsimpimatakia katw xamila elaxistes anagoules simera stis13 kai ponokefalo kai me ponaei kai elaxista i mesi mou me to agori mou kanoume erwta xwris profilaksi alla den exei teleiwsi mesa mou lete na eimai egkuos?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, πρώτα απ όλα να μου γράφετε ελληνικά, γιατί τυφλώνομαι με τα greekglish....
   Να επαναλάβετε το τεστ κύησης και αν βγαίνει ακόμα αρνητικό να σας δει ο γυναικολόγος, μπορεί να πρόκειται για ορμονική διαταραχή!

   Διαγραφή
 39. Γεια σας, ανυσηχω για περιπτωση εγκυμωσηνης νομιζω χωρις λογο αλλα θα ηθελα την γνώμη σας!
  Ειχα περιοδο στις 23 του προηγούμενου μηνα και τελευταια επαφή με προφύλαξη στις 10 αυτο του μηνα εδω και δυο μερες εχω έντονη κοπωση κοιμάμαι σχεδόν συνέχεια ταση έμμετου και έντονες ζαλάδες
  Λέτε να ειναι συπτωματα περιόδου; Η να εχει συμβεί κατι; Ειμαι πραγματικα πανικοβλημενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να είναι συμπτώματα περιόδου ή και ίωσης γιατί κυκλοφορεί γαστρεντερίτιδα. Αν δεν αδιαθετήσετε την αναμενόμενη μέρα να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

   Διαγραφή
 40. Καλησπερα.ο αντρας μου τελειωσε μεσα μου τη 10η μερα του κυκλου μου.με κυκλο 28 ημερων υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης η ηταν πολυ νωρις;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει περίπτωση ναι. Είναι μικρή η πιθανότητα αλλά φυσικά υπάρχει. Με κύκλο 28 ημερών καλό είναι να προσπαθείτε κυρίως 13η-16η μέρα.

   Διαγραφή
 41. Geia sas.ego irtha se epafi me ton antra mou 12 tou minos.periodo eixa stis 2 me kyklo 28 me 30 meres.exo kapoia symtomata yparxei periptosi na exo minei egkyos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης γιατί τα συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως εκείνα πριν της περιόδου μοιάζουν πολύ!

   Διαγραφή
 42. Γειά σας, μου ήρθε περίοδος στις 9/1/2015 και περιμένω περίοδο στις 4/2/2015. Με τον σύντροφό μου ήρθαμε σε επαφή πολλές φορές αυτόν τον μήνα και στις γονιμες και στην ωορρηξία και πριν δύο μέρες χωρίς προφυλαξη. Πριν 6 μέρες είχα κραμπες έντονες στην μήτρα, πρισμενη κοιλιά, εκκριση σάλιο μεγαλη(ακόμα εχω) και άλλα συμπτώματα που δεν ξέρω πως να τα περιγράψω, το στήθος μου τώρα αρχίζει να πρηζεται αλλά χωρίς κανένα πόνο. Υπάρχει κάποια περίπτωση για εγκυμοσύνη αν και ξέρω ότι σε 3 μέρες θα μου έρθει περίοδος αλλά λέω μήπως αυτή την φορά που νιώθω διαφορετικά είμαι έγκυος.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και υπάρχει. Το στήθος δενα είναι πάντοτε χαρακτηριστικό δείγμα εγκυμοσύνης! Εύχομαι γρήγορα εγκυούλα!

   Διαγραφή
 43. καλησπερα.ειχα επαφι με το φιλο μου χωρις προφυλαξεις.δεν τελειωσε μεσα αλλα για υγρα δεν ειμαστε σιγουροι.μου ηρθε περιοδος κανονικα.ομως αφου τελειωσε με πονουσε η ωοθηκη μου.εχω πολυκυστικεσ βεβαια.να ανησυχησω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, το έχω γράψει δεκάδες φορές εδώ μέσα. Τα μεταδιδόμενα νοσήματα δεν τα φοβάστε; Θεωρώ ότι δεν είστε έγκυος. αλλά εφόσον πονάτε εκεί ψηλά θα πρέπει να σας δει γυναικολόγος μήπως έχετε κάποια φλεγμονή, σαλπιγγίτιδα κτλ.

   Διαγραφή
 44. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνεται γιατί έχω αγχωθεί πάρα πολύ! Είμαι 21 χρονών και με τον φίλο μου είμαστε μαζί 2 χρόνια και την τελευταία φορά αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε χωρίς προφυλάξεις με τη μέθοδο του "τραβηγματος". Έχω σταθερό κύκλο και την τελευταία φορά μου ήρθε περίοδος στις 6/01. Ήρθαμε σε επαφή μετά από 10 μέρες και από τις 5/02 είχα πηχτό σκουρόχρωμο-καφέ αίμα (όχι σε μεγάλη ποσότητα) μέχρι χθες. Όμως σιγά σιγά γίνεται πιο αχνό και υγρό! Ωστόσο δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα (μόνο η εμφάνιση της ακμής που μου συμβαίνει πάντα πριν την περίοδο) Υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης ή είναι η ιδέα μου και μιλάμε απλά για περίοδο; Επίσης διάβασα ότι όταν η έμμηνος ρήση γίνεται πιο αργά έχει αποτέλεσμα το λιγοστό αίμα να αργεί να βγει και να οξειδώνεται γι αυτό και παίρνει αυτό το καφετί χρώμα. Όπως καταλάβατε, το άγχος με έχει κυριεύσει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είστε έγκυος. Γενικά το σκούρο αίμα δείχνει αίμα "παλιό". ενώ το κόκκινο "φρέσκο". Όπως και να έχει χωρίς προφύλαξη δεν προστατεύεστε ούτε από μολύνσεις ούτε από μια εγκυμοσύνη.

   Διαγραφή
 45. γεια σας ειχα περιοδο στις 6/012015 μεχρι 9/01/2015 δεν μου χει ερθει εχω καθηστεριση 5μερες αλλα δεν νιωθω καλα ζαλιζομε νιωθω κομαρες πονο χαμηλα σαν να με κλοτσαει το εντερο μου,αναγουλες .να κανω τεστ α κ πονο στν πλατη κ νιωθω σαν να χω περιοδο αν κ δεν εχω
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαντάζομαι ότι έχετε κάνει τεστ εγκυμοσύνης. Αν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες και ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός καλό θα ήταν να σας δει ο γυναικολόγος σας!

   Διαγραφή
 46. Γεια σας..Είμαι 21 χρονών και δεν έχω καθόλου σταθερό κύκλο. .τον προηγούμενο μήνα αδιαθετησα δυο φορές. .13/1-19/1 και 22/1-29/1...ήρθα σε επαφή με τον σύντροφό μου 30/1, 31/1, 1/2, 2/2, 3/2, 9/2, 14/2 και 17/2 χωρίς ωστόσο να υπάρχει διείσδυση μόνο τριβή. ..Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης? Και πότε πρέπει περιμένω περίοδο? ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, να τα εξηγήσουμε όλα ένα- ένα. Πρώτα απ όλα θα πρέπει να παρακολουθήσετε τον κύκλο σας με γυναικολόγο γιατί αυτό που περιγράφετε δεν είναι φυσιολογικό, να αδιαθετείτε δυο φορές σ' ένα μήνα. Επομένως θα πρέπει να σας δει γυναικολόγος.
   Τώρα όσον αφορά την τριβή, αν ο σύντροφός σας έχει προσπερματικά υγρά, ακόμα και αν είστε παρθένα, υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης ναι, πολύ μικρή αλλά υπάρχει. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό πάντοτε στην επαφή.

   Διαγραφή
 47. Καλησπερα,θελω να ρωτησω κ εγω κατι..Προχτες μου ηρθε περιοδος κ ειχα αιμα κανονικα,αλλα απο χτες το απογευμα εχω ροζ υγρα κ λιγα καφετι,τι ειναι αυτο μπορει καποια να μου δωσει καμια ιδεα;;Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Καλησπέρα κ από εμένα!είμαι 23 ετών και παντρεμένη 1.5 χρόνο.με τον σύζυγό προσπαθούμε για παιδάκι από το καλοκαίρι χωρίς αποτέλεσμα..αφού πήγα στον γυναικολόγο διαπιστώσαμε ότι έχω πολυκυστικες ωοθυκες και το σώμα μου δεν παράγει ωαρια!!έτσι ξεκινήσαμε τον αγώνα με χάπια ενέσεις κ εξετάσεις!αποτελέσματα είδαμε από τον πρώτο μήνα που πήρα τα χάπια καθώς η μία ωοθηκη μου έκανε ένα ωαριο !τελευταία φορά περίοδο είχα στις 13/2/2015 και περιμένω στις 15/3 (έχω σχετικά σταθερό κύκλο) ωορηξια είχα σίγουρα στις 26/2 και από την επόμενη μέρα έχω έντονο πόνο στην μια ωοθηκη μου χαμηλα χωρίς να σταματήσει!υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνη; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον για ωορρηξία μου ακούγεται αυτό που περιγράφετε! Θα σας έλεγα όμως να κάνει και ο σύζυγος ένα σπερμοδιάγραμμα Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείτε!

   Διαγραφή
 49. Geia sas eimai 22 xronon tha ithela na mou peite thn gnwmi sas ,o kuklos m itane statheros mexri prin enamisi xrono pou exasa ton aderfo m apo tote exw ews k 8 meres kathusterisi sxedon kathe mina.itan na adiathetisw stis 21/2 eixa epafes stis 19 /2 k stis 23/2 tis imeres pou perimena kanonika periodo oles mou oi epafes einai panta me profulaxi exw ponous periodou k opws lete k eseis sto artho panta 10meres prin prizete to stithos mou to idio k twra m thn moni diafora pou leipei i periodos ....spoudazw exw kai den exw akomi kanei test giauto ton logo na simiwsw pws ton telefteo xrono pernaw megali sunaisthimatiki fortisi k prin m erthei periodo eixa anxos logo exetasewn k perasa mia stenaxwria .o suntrofos mou leei pws einai apo tn stenaxwria alla perasan polles meres k einai i prwti fora k anusixw .I gnwmi sas tha mou itan xrisimi euxaristw ek twn proterwn ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη όλο αυτό που περιγράφετε είναι θεωρητικό. Μια στεναχώρια, το στρες μπορεί να επηρεάζει ενδεχομένως ένα κύκλο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ενδεχομένως να έχουν υπάρξει ορμονικές διαταραχές Θα πρέπει να σας δει γυναικολόγος και να σας καθοδηγήσει!

   Διαγραφή
 50. Γεια σας!Ειμαι 17 χρονων και στις 21/02 ηρθα πιο κοντα με τον φιλο μου οσον αφορα τα προκαταρκτικα..απλα χαιδεψε την περιοχη μου με το χερι του που ενδεχεται να ειχε προσπερματικα υγρα.Μετα απο 5 μερες,δηλαδη 26/02 ειχα κανονικα την περιοδο μου,ομως εχω πολλες φορες ταση για εμετο.Υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης?
  Γινεται να ειχα ωορρηξια 5 μερες πριν την περιοδο μου;Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι πολύ δύσκολο να είχατε τότε ωορρηξία. παρ όλα αυτά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επαφή σας!

   Διαγραφή
 51. Καλησπέρα θα χρειαστώ κι εγώ τη συμβουλή σας.
  Αδιαθέτησα στις 3/2/2015 και περίμενα την περίοδο μου είτε στις 3 Μαρτίου (με κύκλο 28 ημερών) είτε με κύκλο 30 ημερών στις 5 Μαρτίου.
  'Εκανα ενα τεστ εγκυμοσύνης στις 4 Μαρτίου και βγήκε αρνητικό ενώ με τον σύντροφο μου είχαμε ελεύθερη επαφή στις 16 Φεβρουαρίου. Μια εβδομάδα μετά την επαφή μετά είδα στο εσώρουχο μου κάποια καφέ υγρά.
  Νιώθω εξάντληση, οι θηλές μου έχουν σκουρύνει και "πεταχτεί" και νιώθω πόνους χαμηλά αριστερά που περνούν μετά από λίγο ενώ έχω και κάποιες αναγούλες αφού φάω.
  Επίσης τις τελευταίες ημέρες μετράω τη θερμοκρασία μου και είναι 37.2.
  Εξακολουθώ να μην έχω αδιαθετήσει, αλλά το αρνητικό τεστ με έχει αποθαρρύνει.
  Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;(μακάρι να είμαι)
  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγο δύσκολο να είστε έγκυος.... φαντάζομαι θα έχετε αδιαθετήσει ήδη....

   Διαγραφή
 52. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....ΠΗΡΑ ΤΑ SERPAFAR ΓΙΑ 4 ΚΥΚΛΟΥΣ...ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΑ Ν ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΣΤΙΣ 5/3 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....ΝΙΩΘΩ ΕΝΑ <> ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.....ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ...ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη αν έχετε σταθερό κύκλο θα πρέπει να κάνετε χοριακή γιατί η καθυστέρησή σας είναι μεγάλη. Ειδικά μετά τη σαλπιγγογραφία συνήθως το μωράκι έρχεται εύκολα ;)

   Διαγραφή
 53. Τελικά αδιαθετησα και πριν λίγες μέρες πήγα σε γυναικολόγο. ..μου έκανε υπέρηχο κόλπου κ μου είπε ότι είναι όλα καλα. ..Υπάρχει περίπτωση παρόλα αυτά να είμαι έγκυος? Καθώς η περιοδος μου δεν κράτησε 7 αλλά 5 μέρες. ..Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης και να μην το έδειξε ο υπέρηχος? Ευχαριστώ και πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι δεν υπάρχει περίπτωση. εύχομαι την επόμενη φορά να είστε τυχερή!

   Διαγραφή
 54. Καλησπερα.!!λεγομαι Ξανθη κ ειμαι 25 χρονων..θα ηθελα κ εγω να μου πειτε τη γνωμη σας...εχω κυκλο καπως αστατο κ πολυκιστικες..οταν λεω αστατος εννοω 5 μερες πανω 5 κατω..αλλα καθε μηνα εχω κανονικα..τελευταια περιοδο ειχα 15-1.. τον Φεβρουαριο ειδα στις 4 εως 7 του μηνα ελαχιστο ροζ με καφε κ μετα τιποτα..περιοδο δεν ηρθε..εκανα μια χοριακη στις 20-2 κ βγηκε αρνητικη..μεχρι σημερα περιοδο δεν εχω δει..το στηθος μου δεν με ποναει..μονο η μεση μου λιγο η κοιλια μου σαν να με τραβαει..ζαλαδες εχω κ ελαχιστες αναγουλες...τι πιστευεται εσεις.;;;φοβαμαι να παω να κανω παλι χοριακη μην τυχον κ βγει παλι αρνητικη..!!!θελουμε πολυ ενα μωρακι.!!σας ευχαριστω για το χρονο σας κ συγνωμη για το μακρυσκελες μηνυμα μου.!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Ξανθή, όταν έχουμε μη σταθερό κύκλο είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την ημέρα της ωορρηξίας όπως και τη σωστή ημέρα για να γίνει το τεστ εγκυμοσύνης. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναλάβετε τη χοριακή και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας για να σας βοηθήσει με τον κύκλο σας και έτσι να συλλάβετε ευκολότερα!

   Διαγραφή
 55. Καλημέρα!!!!πρωτα πρωτα θέλω να σου πω ενα μεγαλο μπράβο για την σελιδα σου!!!!είμαι 25 χρονων κ θέλω τόσο πολύ να γίνω μανούλα!!!δυστυχώς έχω πολλυκυστικες κ η περίοδος μου δεν είναι σταθερή γι αυτό το λογο κ μου έχει δώσει η γιατρός μου τα inofertτα περνώ δυο μηνες τώρα κενώ τον πρωτο μήνα αδιαθετισα κανονικότητα ( ακόμα κ στην ίδια ωρα ) αυτον τον μήνα έχω 7 μέρες καθυστέρησης εκανα βέβαια ενα τεστ απο φαρμακείο κ βγήκε αρνητικο!τον Φεβρουάριο αδιαθετησα στις 13 κ ενοιωσα την ωορρηξια γύρω στις 24 του μήνα κ ήρθα σε επαφη δυομερουλες μετα..τώρα αισθάνομαι πριξιμο στο στήθος λιγα πονακια στην χαμηλά στην κοιλιά κ αίσθημα πιεσης κ πόνους στην μέση,,,να σας πω κι ολλας οτι έχω αρκετά αέρια ( συγνώμη για την έκφραση) μερικούς πονοκεφάλους .απογοητευτικά τόσο πολύ με το αρνητικό τεστ!!να σημείωση οτι πήρα κ αντιβιωση αυτον μηνα ..συνήθως έχω καποιες μέρες καθυστέρηση αλλά τώρα με το inofert δεν ξέρω τι να σκεφτώ,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να επαναλάβετε το τεστ εγκυμοσύνης. Επίσης λόγω των πολυκυστικών θα σας πρότεινα να το ψάξετε λίγο παραπάνω, πχ την ινσουλίνη σας, το σάκχαρό σας κτλ. Θα πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 56. Καλησπέρα. Αδιαθετησα 1μαρτιου και ειχα ελευθερες επαφές αρκετες μερες. Στις 20 ειδα λιγο ροζ υγρο και εχω συχνοουρια. Υπάρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Γειά σας είμαι καινούργια! Θα ήθελα να σας πω..Έχω κύκλο 28-30 γενικά σταθερό. .Έχω πολυκιστικες ωοθήκες αλλά τα 4 χρόνια δεν με έχουν επηρεάσει..τον προηγούμενο μήνα αδιαθεσία στης 25/2 και τώρα έπρεπε να αδιαθεσία στης 24-25 Μαρτίου. Λοιπόν έχω 4G μέρες καθυστέρηση αρκετές αναγούλες σήμερα πρηστικε το στήθος μου με ελάχιστο τσίμπημα. .ρευομαι αρκετά και νιώθω τσιμπήματα στη κοιλιά. Και σήμερα έβγαλα 2 σταγόνες ελάχιστες καφέ αίμα. .Επίσης δεν μπορώ να κοιμηθώ μπρούμυτα γιατί με οι πιάνει ανακατοσουρα.εχω συχνό ουσία αφού και τώρα που γράφω έχω πάει 2 φορές στο μπάνιο με 1 κηλίδα καφέ. .υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης? ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί ναι μπορεί όμως και οι αναγούλες που νιώθετε να είναι από αλλαγές στις ορμόνες. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας και να σας κατευθύνει για το πώς να ρυθμίσετε τις πολυκυστικές σας για να συλλάβετε και ευκολότερα!

   Διαγραφή
  2. Μπορεί ναι μπορεί όμως και οι αναγούλες που νιώθετε να είναι από αλλαγές στις ορμόνες. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας και να σας κατευθύνει για το πώς να ρυθμίσετε τις πολυκυστικές σας για να συλλάβετε και ευκολότερα!

   Διαγραφή
 58. Καλησπερα χρειαζομαι βοηθεια!στης 13/2 αδιαθετησα κ πρωτη φορα η περιοδος μου κρατησε 8 μερες μεχρι 21/2 κ ακομα δεν αδιαθετησα,εχω βεβαια πονακια χαμηλα αλλα τιποτα,εχω κανει 2 τεστ κ βγηκαν αρνητικα.ο γιατρος μου πε να παρω utrogestan κ οτι θα αδιαθετησω αλλα τιποτα.τι μπορει να ειναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαλαρώστε γιατί αν είστε αγχωμένη δύσκολα θα κατέβει το αίμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας και αν δεν αδιαθετήσετε τις επόμενες μέρες να τον ενημερώσετε ξανά! Όλα θα πάνε καλά!

   Διαγραφή
 59. Γεια σας!!!Εγω εχω το εξης θεμα.Ηταν να αδιαθετησω στις 23/03 ειχα ολα τα συμπτωματα και σημερα 29/03 το σωμα μου εχει ξεπρηστει και η περιοδος αφαντη..Βεβαια εχω πονακια χαμηλα οπως οταν ειναι να ερθει και τα υγρα ποτε ασπρα και κολλωδη και ποτε κιτρινα..Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης;;Εχουμε ελευθερη επαφη γιατι θελουμε ενα μωρακι αλλα πιστευω πως δεν ειμαι..Εσεις τι λετε;;Ειμαι η οχι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης! Να κάνετε αύριο μια εξέταση χοριακής!

   Διαγραφή
 60. Γεια σας!!τον προηγούμενο μήνα αδιαθετησα 27/2 ενώ τον Ιανουάριο 22/1...πήγα μετά τη περίοδο του Φεβρουαρίου στη γυναικολόγο κ αφού μου έκανε υπέρηχο κόλπου μου είπε ότι όλα είναι τέλεια. ..πρώτον υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εγκυμοσύνη κ να μην το έδειξε ο υπέρηχος (ενώ είχε προηγηθεί κ περίοδος)? Και δεύτερον πότε πρέπει να υπολογίσω τη περίοδο μου?? Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η διαταραχή να οφείλεται στο άγχος πανελληνιων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είστε έγκυος, ειδικά αφού σας είδε ο γυναικολόγος σας. Διαταραχή στην περίοδο λόγω του άγχους μπορεί να συμβούν. Έχετε ρωτήσει όμως το γιατρό σας αν έχετε πολυκυστικές ωοθήκες;

   Διαγραφή
  2. Ναι έχω ρωτήσει και μου είπε πως δεν έχω. .κ οτι όλα οφείλονται στο υπερβολικό άγχος. ..Τελικά αδιαθετησα χθες...απλα διαβάζω διάφορα για εγκυμοσύνη με περίοδο κ φοβάμαι λίγο. ...

   Διαγραφή
 61. Καλησπερα να ρωτησω κατι εκανα το τεστ εγκυμοσυνης που δειχνει 4 μερες πριν την περιοδο αν εισαι εγκυος εγω περιμενω αυριο εχω κυκλο σταθερο 28 ημερων βγηκε αρνητικο το κανα ομως απογευμα και μονο 20 λεπτα μαζεψα ουρα υπαρχει περιπτωση λαθους στο τεστ και να με ρωταω γιατι εχω πρησμενο στηθος εχουν πεταχτει η φλεβες με πολυ εντονο μπλε που μου συμβαιμει πρωτη φορα εχω φοβερη συχνοουρια η θερμοκρασια ανεβασμενη βεβαια απογευμα 37.3 κατω απο την γλωσσα εχθες ηταν 36.9 και αυτο μου συμβαινει πρωτη φορα εσεις πιστευεταιμπορει να ειμαι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να σας έβγαινε αχνό θετικό αλλά επειδή έχουμε δει πολλά, να περιμένετε μια μέρα εφόσον έχετε καθυστέρηση και να κάνετε μία εξέταση χοριακής. Να ξέρετε όμως ότι τα συμπτώματα που περιγράφετε παρουσιάζονται και πριν την περίοδο. Μοιάζουν πολύ τα συμπτώματα της περιόδου με της εγκυμοσύνης!

   Διαγραφή
 62. Γεια σας!ειμαι 27 χρονων ειχα περιοδο 5/3 και ελευθερη επαφη 21/3 ο κυκλος μου ειναι 30 με 31 μερες.απο τις 28/3 μεχρι 1/4 (5 μερες δηλ)ειχα καφε υγρα(πρωτη φορα το παθαινω!)η επομενη περιοδος ειναι να μου ερθει 4/4 σε δυο μερες απο τωρα..περιμενω πως και πως με εχει φαει η αγωνια ειμαι η δεν ειμαι?ειχα μια μικρη ζαλαδα πριν κατι μερες,ειχα πονοκεφαλο για καποιες μερες,φαγουρα στην δεξια θυλη κ νιωθω ελαφρως την κοιλια μου πρησμενη τιποτα αλλο!συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας..ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, πιο πολύ απ όλα με προβλημάτισε το αίμα που είδατε.Και επειδή κυρίως δεν σας έχει ξανασυμβεί. Θεωρώ ότι το Σάββατο μπορείτε να κάνετε εξέταση χοριακής. Καλά αποτελέσματα!

   Διαγραφή
 63. γεια σας !! αδιαθετησα 8 μαρτιου και ηρθα σε επαφη με τον συντροφο μου στις 13 μαρτιου ,στις 26 χωρις προφυλαξη αλλα τραβηχτηκε και στις 2 απριλιου εγινε ελευθερα και την επομενη μερα 3 απριλιου αδιαθετησα ομως εχω λιγο αιμα μεχρι σημερα εως καθολου και ειναι σκουροχρωμο σαν ξεπλημα...δεν ειναι κατακκοκινο και πολυ οπως παντα ,,εκτος αυτου εχω μεταλικη γευση...λετε να ειμαι εγκυος ??ποναι και η μεση μου...τι να κανω?να παρω τεστ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω αγαπητή φίλη. Αλλά καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ για να σιγουρευτείτε!

   Διαγραφή
 64. Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα την γνώμη σας. Περίμενα να αδιαθετησω 1/4 σήμερα έχει 7 κ ακόμα τίποτα. Έχω κυκλο 30 ημερών. Ποναω όλες αυτές τις μέρες πολύ κοιλιά, μεση κ στήθος. Μέτραω θερμοκρασία είναι απο 36 μεχρι 36,5. Στην πρωτη μου εγκυμοσύνη δεν ειχα καθόλου πονους. Λέτε να είμαι έγκυος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη δεν μου γράφετε αν έχετε σταθερό κύκλο ή όχι. Η θερμοκρασία δεν λέει τίποτα από μόνη της. Αν δεν έχετε αδιαθετήσει ακόμη να κάνετε μία εξέταση χοριακής.

   Διαγραφή
 65. Γεια σας..ειμαι 17 χρόνων...στις 11 Δεκεμβρίου πήγαμε μια εκδρομή με το σχολείο μου και το πρώτο βράδυ ήπια αρκετά με αποτέλεσμα να μην θυμαμαι κάποια πράγματα εκείνο το διάστημα..ημουν στο δωμάτιο ενός φίλου μου με κάτι αλλα παιδιά..επειτα είπα στον φίλο μου ότι αγχώνομαι μήπως έγινε κατι και δεν το θυμαμαι αλλα αυτος μου είπε ότι δεν έγινε απολυτως τίποτα και γελούσε στην αρχή..μετα αποκαποιο διαστημα νευριασε που τον ρωτούσα συνεχεια και δεν τον ξαναρωτησα.. Μου είπε επίσης ότι βγήκα απο το δωμάτιο τους για 15-20 λεπτα..δεν θυμαμαι που πήγα αλλα νομίζω ειναι δύσκολο να έγινε κατι σε τοσο λίγο..οταν επέστρεψα απο την εκδρομη πηρα duphaston για να μου έρθει περίοδος,τα οποία τα έχω ξαναπάρει γιατί λογω πολικυστικων δεν έχω σταθερό κύκλο...περιπδος μου ήρθε μετά τα dupaston με κανονικη σχετικά μεγάλη ροη και κράτησε κανονικά 5 μέρες..τον επόμενο μήνα ειχα κατι καφε υγρά για 5 μέρες και ελαχιστο αιμα για μια μέρα.να σημειώσω ότι δεν έχω έρθει σε επαφή αρκετό καιρο πριν την εκδρομη οπότε αν έγινε κατι θα έγινεε στην εκδρομη..τις τελευταίες 2-3 μέρες έχω κατι διαφανή πηχτα υγρά...νομιζετε πως υπαρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;ήδη έχουν περάσει 18 βδομάδες άρα θα έμπαινα στον 5ο μήνα..η κοιλιά μου δεν έχει φουσκώσει ούτε έχω βάλει κιλά..το μόνο πρόβλημα ειναι το στομάχι μου το οποίο όμως μπορει να με ανακατεύει λογω άγχους γιατί δίνω πανελλήνιες όπως ανακατεύονται και άλλοι γνωστοί μου που και που..νομιζετε λοιπόν οτο μπορει να είμαι έγκυος παρολαυτα και παρολο που μου ήρθε περίοδος;θα με βοηθούσε η γνώμη σας!ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τέτοιες απαντήσεις δεν τις ψάχνουμε στο ίντερνετ! Επισκεφτόμαστε το γυναικολόγο μας!

   Διαγραφή
  2. Έχετε δίκιο αλλά δυστυχώς ο γυναικολόγος μου δεν ειναι εδω αυτήν την στιγμη και χρειαζόμουν μια γνώμη...

   Διαγραφή
 66. Καλησπέρα κι από μένα. Ονομάζομαι Μαρία και είμαι 22 ετών. Από τα 16 που αδιαθέτησα πρώτη φορά είχα πάντα σταθερό κύκλο 27-28 ημερών. Ρολόι. Καμιά φορά, πολύ σπάνια, ερχόταν στις 29-30 ημέρες. Πολύ σπάνια όμως.
  Πρώτη σεξουαλική επαφή είχα στις 24 Φεβρουαρίου αυτού του έτους κι έκτοτε έχουν ακολουθήσει κι άλλες. Ενδεικτικά για να δείτε τον κύκλο μου, είχα περίοδο 5/1/15, 5/2/15 και 7/3/15... από την αρχή του έτους δηλαδή είναι λες κ έχει αλλάξει ο κύκλος μου. Τώρα τον Απρίλη περίμενα περίοδο γύρω στις 5 ή 7 του μηνός, βάσει κιόλας των περασμένων μηνών που ερχόταν στις 30 ημέρες. (Σημ. ότι από τον Δεκέμβρη και πίσω όλο το '14 ήμουν τυπική γύρω στις 28 μέρες όπως προείπα.)
  Ο μήνας λοιπόν σήμερα έχει ήδη 9 Απριλίου κ περίοδος άφαντη. Κι εγώ είμαι άνθρωπος τρομερά αγχώδης και στρεσαρω μόνη μου τον εαυτό μου.
  Με τον φίλο μου δεν κάνουμε ελεύθερα, αλλά πάντα με προφυλακτικό, πολυκυστικές πριν μερικά χρόνια με εξωτερικό υπέρηχο δεν μου είχε βρει ο γυναικολόγος. Κατά το διάστημα 15-25 Μαρτίου λόγω διακοπών που είμασταν, υπήρξαν αρκετές σεξουαλικές επαφές κ κάποιες συνέπεσαν πάνω στις γόνιμές μου. Είμασταν προσεκτικοί όμως, ενδόμυχα ξέρω ότι δεν έκανα κάτι επικίνδυνο για μένα. Το μόνο σημείο που με αγχώνει, είναι πως μία από αυτές τις φορές (αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν στο διαστημα 18-22 Μαρτίου) έσπασε το προφυλακτικό( όχι στον σπερματοδόχο, αλλά γυρω στα 5 εκατοστά πιο πάνω) αλλά το καταλάβαμε αμέσως και το αντικαταστήσαμε. Εν τω μεταξύ εγώ άλλαξα το χάπι σιδήρου που παιρνω γιατί δε με καλυπτε το προηγούμενο και παίρνω πλέον resoferon. Έχω φοβηθεί πάρα πολύ, γιατί έχω συμπτωματα ΠΕΣ, αισθάνομαι ''μπούκωμα'' οτι θα αδιαθετήσω αλλά δεν, έχω υγρά, άλλες στιγμές λευκοκίτρινα κολλώδη, άλλες πιο υδάτινα, με πονάει μόνο ο δεξιός μαστός και έχω εδώ και περίπου 3-4 εβδομάδες κι είχα έντονους πόνους στην πλάτη-μέση, πράγμα που απέδιδα σε κάποια ψύξη ή πιάσιμο. Έπασχα κι από σκολίωση οπότε τα συνέδεεα. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Φοβάμαι μέχρι και να κάνω τεστ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, δεν βλέπω κάποια αλλαγή στον κύκλο σας. Δεν θα μετράτε τις μέρες σας ανά μήνα όπως έρχονται οι μήνες του χρόνου αλλά θα μετράτε την τελευταία μέρα περιόδου μέχρι την ημέρα που θα αδιαθετήσετε.Αυτά τα υγρά υδάτινα που περιγράφετε μπορεί να είναι ωορρηξίας, μπορεί να είναι και από τις πολυκυστικές. Καλό θα ήταν να σας παρακολουθεί ένας γυναικολόγος και να σας συμβουλεύει σχετικά!

   Διαγραφή
 67. Καλησπερα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα..ειμαι 20 χρονων και το πρόβλημα μου ειναι το εξής..τον Δεκέμβριο είχα έρθει σε επαφή χωρίς προφυλακτικό..ωστοσο τέλη Ιανουαρίου μου ήρθε περίοδος μετά την λήψη duphaston(χάπια που παίρνω μερικές φορές για να μου έρθει περίοδος διότι λογω πολυκυστικών που έχω μου αργεί αρκετά) και δεν είχα καμία αλλαγή στην ροή η στην διάρκεια της περιόδου..αρχες Μαρτίου παρατήρησα για μερικές μέρες καφε υγρά με πολύ λίγο αιμα..περιοδος μέχρι τώρα δεν μου έχει έρθει αλλά όπως είπα συνήθως αργεί αν δεν πάρω χάπια..τις τελευταίες μέρες εμφάνιση κατι λευκά κολλωδη υγρά..και αυτό που με απασχολει ειναι μήπως τελικά έγινε κάποιο ατυχημα τον Δεκέμβριο..και τι ήταν αυτά τα καφε υγρά;;υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσύνης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν έχουν σχέση μεταξύ τους όλα αυτά που περιγράφετε. μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπορεί και μόλυνση. να σας δει ο γυναικολόγος σας!

   Διαγραφή
 68. καναμε με των αραβωνιαστικο μου ερωτα 12 απριλιου και ειχαι τρις μερες καθηστεριση και τωρα με ηρθε ροζ χρωμα ειμαι εγυα η οχι?
  καλησπερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογικά θα έχετε αδιαθετήσει ήδη. Καλό είναι να επιτείνετε τις επαφές σας τις γόνιμες μέρες του κύκλου σας! Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 69. καλησπερα,ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΕΙΧΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 6,7,8,9,12.16.17.18./09 ΜΕ ΚΥΚΛΟ 28-29 ΗΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΠΤ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΥΓΡΑ Κ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά να κάνετε τεστ! Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 70. Χαίρετε! Πολύ όμορφα γραμμένο το άρθρο σας και με χαρά διαπίστωσα πως απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις. Είμαι 25 χρονών και τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια ο κύκλος μου, από εξαιρετικά σταθερός, έχει χαλάσει τελείως. Η αιτία είναι το άγχος, το οποίο και δουλεύω. Άλλες αιτίες έχουν αποκλειστεί με συχνές εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρό. Πάντα λοιπόν η διαταραχή του κύκλου παίρνει τη μορφή καθυστέρησης στην περίοδο, από 5 μέχρι και 15 μέρες. Και περίπου μια βδομάδα πριν, εμφανίζεται ο πόνος στο στήθος. Αυτή τη φορά λοιπόν εδώ και 10 ημέρες έχω πόνο και ευαισθησία στους μαστούς, ίδιας αίσθησης, μα πολύ έντονο και χωρίς αυξομείωση. Και η περίοδος, αν υποθέσουμε ότι θα έρθει χωρίς καθυστέρηση αυτή τη φορά, αναμένεται στις 6 Μαϊου. Δηλαδή έχω έντονο πόνο στο στήθος 19-20 μέρες πριν την αναμενόμενη ημέρα περιόδου, η οποία τους τελευταίους μήνες έρχεται πάντα με καθυστέρηση. Είμαι σε μία σχέση 6 χρόνια με ελεύθερες επαφές, οι οποίες γίνονται με προσοχή καθώς δεν επιθυμούμε μια εγκυμοσύνη ακόμα. Ποια είναι η γνώμη σας με αυτά τα δεδομένα; Η χοριακή είναι πάντα έγκυρη; Μήπως ξέρετε περίπου το κόστος της εξέτασης, χωρίς ασφάλιση; Ευχαριστώ πάρα πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη να τα πάρουμε όλα με τη σειρά. Η χοριακή κοστίζει 20-30 ευρώ αναλόγως το διαγνωστικό κέντρο. Είναι η μόνη απολύτως αξιόπιστη. Εφόσον έχετε επιλέξει να έχετε επιλέξει να έχετε ελεύθερες επαφές να ξέρετε ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα εγκυμοσύνης καθώς και η μετάδοση μεταδιδόμεων νοσημάτων. Το ότι έχετε κάποια διαταραχή στον κύκλο σας ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε πολυκυστικές ωοθήκες. Δεν θα ήταν κακό να σας δει ένας ενδοκρινολόγος και να σας γράψει καμπύλη ινσουλίνης ώστε σύμφωνα με τις τιμές να σας ρυθμίσει και τον κύκλο. Για την ευαισθησία στους μαστούς δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα κάτι γιατί ακόμα και όταν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη βλέπουμε διαφορά σε κάθε κύκλο στον τρόπο που πονούν! Να είστε καλά!

   Διαγραφή
 71. Γειά σας!ονομάζομαι Μαρία κ είμαι 21 χρονών. ..Εδώ κ τέσσερις μήνες ο κύκλος μου έχει αλλάξει κ πλέον έχω κάθε 38 μέρες. ...Τελευταία περίοδος 4/4-9/4...είχα ελεύθερη επαφή με τον σύντροφό μου (χωρίς ωστόσο να υπάρχει δεισδυηση) στις 12/4 και 14/4 και σήμερα 5/5 στο σκούπισμα είδα κάποιες σταγόνες ροζ προς καφέ χρώμα. ...Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο από αυτά τα συμπτώματα που περιγράφετε δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εφόσον ο κύκλος σας άλλαξε όπως λέτε να επισκεφθείτε ένα γυναικολόγο να σας εξετάσει για να δει γιατί έχει συμβεί αυτό και να σας καθοδηγήσει σωστά!

   Διαγραφή
 72. καλησπερα και συγχαρητηρια για το υπεροχο αθρο!!!!θελω τα φωτα σας η τελευταια πρωτη μερα περιοδου μου ηταν 11/4/2015.ωορεξια ειχα 20/4 ηρθα σε επαφη με τον συζυγο 19/4 με ξημερωματα 20/4και ερχομασταν σε επαφη μεχρι και 24/4.Ο κυκλος μου συνηθως ειναι 25 με 28 ημερων!!!απο την τεταρτη 29/4 μεχρι και σημερα το στηθος μου δεν αγγιζετε ειναι πολυ πρισμενο οι θυλες μου πονανε φοβερα εχω πολλα υγρα κατι που δεν ειχα ποτε ξανα πριν απο περιοδο κουραζομαι πολυ ευκολα εχω συχνοουρια ολη μερα!!!και στην 22η μερα του κυκλου μου εμφανιστικαν στο εσωρουχο μου 2 καφε κουκιδες σαν το κεφαλι της καρφιτσας!!!!μεχρι και σημερα περιοδος δεν μου εχει ερθει!!!και θελω να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσηνης και ποτε μπορω να κανω χοριακη!!!ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, γόνιμες μέρες πετύχατε διάνα, από συμπτώματα πάμε μια χαρούλα!Θα έλεγα να κάνετε και το τεστ για να μας ανακοινώσετε τα ευχάριστα!!!

   Διαγραφή
 73. Καλημέρα, δεν μπήκα ακόμα στη διαδικασία να κάνω το τεστ θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς αλλα θα ρωτήσω. Ο κύκλος μου τους τελευταιους μήνες κυμαίνεται απο 24-26 μέρες. Με τον αντρα μου δεν προσέχουμε καθώς είμαστε σε σημείο για παιδί οποτε ερθει χωρις να μπω στη φάση με τις γόνιμες μέρες. Την 23 νύχτα είχα απίστευτη ημικρανία και έκανα εμετό.Την 24η μέρα είχα ελάχιστο καφέ. Και απο τότε τίποτα σήμερα είναι η 30η μέρα.έχω κανονικά όλα τα συμπτώματα της περιόδου και στήθος αρκετα φουσκωμένο. Υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ημικρανία προκλήθηκε ενδεχομένως από ορμονικές αλλαγές στο σώμα οι οποίες προήλθαν είτε επειδή μπορεί να είστε έγκυος είτε επειδή μπορεί να αδιαθετήσετε. Φαντάζομαι ότι αν δεν έχετε αδιαθετήσει μέχρι σήμερα θα έχετε κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
  2. Καλημέρα ναι έκανα τεστ εχτές το απόγευμα βγήκε θετικό και σήμερα το πρωι έκανα και το 2ο και βγήκε επίσης θετικό. τωρα μενει η επίσκεψη στο γιατρό. φαντάζομαι το καφέ δεν ήταν κάτι ανυσηχητικό απο οτι διάβασα
   Ευχαριστώ για το χρόνο σας

   Διαγραφή
 74. καλησπερα,εχω ενα θεματακι και δν μπορω να καταλαβω τι γινεται....γενικοτερα εχω σταθερο κυκλο καθε 28 μερες δηλαδη...αδιαθετησα 25/4/2015 κραταει 6-7 ημερες και 08/05/2015 ειχα εναν τρομερο πονο στην κοιλια σαν να περιμενα περιοδο,09/05/2015 και 10/05/2015 ενιωθα τοσο χαλια γενικοτερα που δν ειχα ορεξη για τπτ το κεφαλι μου ηταν ετοιμο να σπαει μεχρι που κυριακη βραδυ(10-5-15) ξαπλωσα με ενα τρομερο πρηξιμο στη κοιλια και 11/05/2015 το πρωι ο πονος ηταν περιοδου και παω τουλαετα και βλεπω καφε υγρα απο 11/5/15 μεχρι και σημερα 13/5/2015 υπαρχει ροη καφε και ελαχιστη κοκκινη και το πρηξιμο εφυγε βεβαια ελαχιστα αλλα υπαρχει νιωθω ασχημα με τα μπλουζακια μου και τζιν δν φοραω αυτες τις μερες....τι γινεται???γιατι παιζει να γινεται αυτο??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τέτοιοι κύκλοι μπορούν να παρουσιαστούν σε μια γυναίκα. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Από τον πιο απλό κάποια ορμονική διαταραχή μέχρι ενδεχομένως να υπάρχει κάποια φλεγμονή. Αυτά όμως μπορεί να σας τα λύσει μόνο ο γυναικολόγος σας ο οποίος θα σας κάνει μια πλήρη εξέταση.

   Διαγραφή
 75. καλημέρα τελευταία περιοδος ηταν στις 6/5/2015 και εχω σταθερο κύκλο 28 ημερες και δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος.μήπως είμαι έγκυος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη, αν δεν έχετε αδιαθετήσει μέχρι μεθαύριο το πρωί να κάνετε μία εξέταση χοριακής!

   Διαγραφή
 76. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το μπλογκ σας. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, είμαι 22 ετών, και έχω σταθερό κύκλο 28-30 ημερών. Τελευταία περίοδος στις 8 Μαιου. Δυο Σάββατα συνεχόμενα, στις 23 Μαιου και στις 30 Μαιου υπήρξαν σεξουαλικές επαφές με τη χρήση προφυλακτικού, όμως στις 30 Μαιου υπήρξε στην αρχή της πράξης διεισδυση για 3-5 λεπτά χωρίς προφυλακτικό. έπειτα τοποθετησαμε και συνεχισαμε κανονικα.Από εκείνη τη μέρα έχω έντονους πονοκεφάλους και ζαλάδες/ναυτίες ελαφράς μορφής, το στήθος μου εδώ και 2-3 μέρες είναι ευαίσθητο (ειδικά ο δεξιός μαστός)όπως όταν περιμένω περίοδο και σήμερα έχω πονακια χαμηλά στη μέση. Έχω παρατηρησει και υπνηλία τις τελευταίες μέρες. Γενικά πίνω σίδηρο και αντιισταμινικό αυτήν την περίοδο,κι αυτό προκαλεί την υπνηλία, που την αποδίδω εκεί. Ο λόγος ανησυχίας μου είναι πρώτον μήπως υπήρξαν κάποια προσπερματικά υγρά που και οι δύο δεν αντιληφθήκαμε - που δε νομίζω - και κυρίως ότι η εκσπερμάτιση συνεβη και τις δύο φορές στην κοιλιακή χώρα και κάποιες σταγόνες στο εσωτερικό των ποδιών και ναι μεν σκουπίστηκα αμέσως αλλά αν 'κυλησε' κάτι; Καταλαβαίνω πως δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις και δε σας κρύβω πως έχω αγχωθεί... πόσο πιθανό είναι αυτό; Ποια είναι η γνώμη σας; Πρώτη φορά έχω ζαλάδες τόσες μερες κι ως σήμερα 4 Ιουνίου δεν έχω αδιαθετήσει... Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είστε έγκυος. Παρ όλα αυτά αν θέλετε να είστε 100% σίγουρη θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλάξεις και για να προστατευτείτε από νοσήματα.

   Διαγραφή
 77. Καλησπερα σας! Κυκλος συνηθως 28 εως 30 μερες, τελευται περ. 14/5 κ ελευθερες επαφες την 11,15&17 μερα υπαρχουν πιθανοτητες εγκυμοσυνης; Εχω δυο μερες που νιωθω πονους περιοδου στην κοιλια κ μεση κ ειναι να μου ερθει 10-12/6

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να καταλάβω είχατε ελεύθερες επαφές ενώ ήσασταν αδιάθετη? Φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί για τους κινδύνους μόλυνσης! Θεωρώ ότι οι μέρες δεν είναι γόνιμες αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τη δυναμική των σπερματοζωαρίων.

   Διαγραφή
 78. Γειά σας,γύρω στις 11 μέρες αφού μου είχε τελειώσει η περίοδος ήρθα σε επαφή με το αγόρι μου χωρίς προφυλακτικό και δεν τελείωσε μέσα μου, από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισα να έχω πόνους περιόδου και να με πονάει η μέση μου γεγονός το οποίο συνεχίζεται και μέχρι τώρα δηλαδή 5 μέρες συνεχόμενα .υπαρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης; έχω τρομοκραθει. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη όταν έχετε επαφές χωρίς προφύλαξη υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα αλλά υπάρχει. Επομένως προφυλάξεις από εδώ και πέρα!

   Διαγραφή
 79. τελευταία περιοδος ηταν στις 6/5/2015 και εχω σταθερο κύκλο 28 ημερες και δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος.μήπως είμαι έγκυος?στις30 μαιου τεστ αρνητικο τι γινεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Γεια σας κυρια παραςκευη! Πολυ εδιαφεροντα αυτα που γράφετε παρόλο που ειμαι μικρη τα διαβαζω! Και θελω την συμβουλή σας. Πρώτου σας πω την ιστορια μου θελω να σας επισημάνω πως πριν απο το γεγονός ημουν εγω και ο σύντροφος μου παρθένοι και η τελευταια μου περιοδος μου ηρθε 17 μαϊμού και τωρα την περιμενω πανω στον μηνα περιπου. Δεν εχω συμπτωματα εγκυμοσυνης απλώς επειδη ειναι να μου ερθει σε μια βδομαδα περιπου η περιοδος εχω καποια μικρά πονάκια στην κοιλια, υπνηλία και λόγω της αναιμίας μου και το στηθος μου ποναει αλλα οχι περισσοτερο απο αλλες φορες πριν την περιοδο. Εχω βγάλει καποια σπυρακια και ο μαστός μου πιο πολυ μεγάλωσε παρα ποναει. Λοιπον! Συνουσιαστηκαμε με τον σύντροφο μου στις 24 Μαΐου δηλαδη πανω που τελείωσε η περιοδος μου. Δεν πήραμε προφυλαξη και δεν εκσπερμάτωσε μεσα στον κόλπο μου. Δεν ηταν σε πλήρη στύση απλώς εβγαλε καποια προσπερματικα. Έμεινε μονο για λιγο μεσα το όργανο του συντρόφου μου στον κόλπο μου και δεν διείσδυσε ολοκληρο. Εγω ρωτησα τις μητέρες μας και ειπαν πως δεν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης αλλα εσείς μου φαίνεστε πιο έμπειρη. Ειμαι εγκυος; Κατι τετοιο ειναι ανεπιθυμητο!:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είστε. Αλλά να ξέρετε ότι τα προσπερματικά υγρά είναι επικίνδυνα έστω και με μικρό ποσοστό. Η γνώμη μου είναι προφυλάξεις!

   Διαγραφή
 81. Kalispera sas eimai 30 xronon.me ton sizigo mou exoume eleu8eri epafi.egw pernw to inofert kai glucophase logo polikistikon.ton proigoumeno mina adia8etisa kanonika enw auton exw 3 meres ka8isterisi.iparxei periptwsi egkumosinis?i epafi mas egine tis gonimes meres.euxaristw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. καλημέρα θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε. πριν από 4 μηνες έκανα αποξεση λόγω ανεμβρυηκής κύησης και από τότε ο κύκλο μου δεν είναι σταθερός 56-40 μέρες. προσπαθούμε για εγκυμοσύνη αλλά είναι δυσκολα τα πράγματα με τέτοιο κύκλο. η τελευταια περίοδος μου ήταν 10/5 και μέχρι σήμερα δεν έχω συμπτώματα περίοδου μόνο το στήθος μου πρίζεται και πόναει μια μέρα και την επόμενη όχι. πριν από λίγες μέρες έιδα ρόζ υγρά στο εσσώρουχο μου και φοβήθηκα λίγακι. μήπως με όλα αυτά υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; η ο κύκλος μου πάιζει με τα νέυρα μου πάλι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το βασικό μου ερώτημα θα είναι άλλο! Είχατε πάντοτε σταθερό κύκλο και ξαφνικά δεν είναι σταθερός μετά την απόξεση; Αν ναι ίσως θα πρέπει να το διερευνήσετε περισσότερο. Για παράδειγμα σας έχει δει ο γιατρός σας μετά την απόξεση;

   Διαγραφή
  2. Παρασκευή μου σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, φυσικά και με παρακολουθεί γυναικολόγος όλο αυτό το διάστημα πριν από ενα μήνα που έιχα πάει τελευταία φορά μου είπε ότι αργει να γίνει η ωορηξία μου δλδ γίνεται στις 24-25 μέρες αντι στις 14. πρίν την απόξεση ο κύκλος μου ήταν 28-30 μέρες. μου έιπε ότι ειναι φυσιολογικό μετά την παρέμβαση που έγινε να αλλάξει ο κύκλος μου αλλά αν συνεχήσει έτσι θα παρέμβει με χαπί για να γίνεται νωρήτερα η ώορηξία. σήμερα βρισκομαι στην 37 μέρα και τπτ ακόμα. τον πρόηγούμενο μήνα μου ήρθε στις 40 μέρες ακρίβως και μετά την απόξεση στις 56. ( η απόξεση έγινε 2/2 πρώτη περίοδος 31/3 και μετά 10/5) είχα συμπτωματα όμως τωρα εκτος από το στήθος που άρχισε να πονάει πρίν 2 μέρες δεν εχώ κατι άλλο. δεν ξέρω τι να υποθέσω πια.

   Διαγραφή
  3. αγαπητή φίλη, αν ποτέ δεν είχατε τόσο μεγάλο κύκλο και έγινε αυτό μετά την απόξεση καλό θα ήταν να ρωτήσετε και τη γνώμη και άλλους γυναικολόγου! εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 83. Καλησπερα!στις 6/6/2015 ηρθα σε επαφη με τον συντροφο μου με προφυλαξη και ολοκληρωσε στο προφυλακτικο προτου γινει διεισδυση και απο απροσεξια τραβηχτηκε το προφυλακτικο και συνεχιστηκε η πραξη με τριβη. Επειδη φοβηθηκαμε πηρα το χαπι της επομενης μερας μετα απο 15 ωρες η τελευταια περιοδος μου ητανε στις 25 μαιου με κυκλο συμφωνα με τις μετρησεις των προηγουμενων μηνων ειναι 33 ημερων (δλδ απο μαρτιο) απο τις 9 ιουνιου ειχα ενοχλησεις χαμηλα δεξια και πονο στην μεση .Σημερα 15 ιουνιου οι πονοι ειναι ελαφροι επισης τα κολπικα υγρα μου ειναι καθαρα και το στηθος μου δεν ειναι πρισμενο και δεν ποναει περιμενω περιοδο στις 27 ιουνιου συμφωνα με τις μετρησεις.υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης?ευχαριστω εκ των προτερων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το χάπι της επόμενης μέρας δεν νομίζω. Παρ όλα αυτά επειδή η χρήση του συγκεκριμένου χαπιού εμπεριέχει και κινδύνους καλό ειναι να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας!

   Διαγραφή
 84. Καλησπέρα! Έχω κύκλο σταθερο 26 ημερών και ήρθαμε σε ελευθερη επαφή την 9 μέρα. Από τη 10η μερα μέχρι και σήμερα (7 μερες μετά) εχω πόνους χαμηλά σαν πόνους περιόδου κάθε μερα. Επειδή δε μου έχει ξανασυμβεί, μήπως πρέπει να ανησυχήσω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε. πιθανότατα μπορεί να έχει επέλθει σύλληψη! με το καλό! καλό βέβαια θα ήταν να προσπαθείτε μέχρι και την 12η μέρα για να είστε σίγουρη!

   Διαγραφή
 85. Καλησπέρα...
  Τελευταίες περίοδοι, 7/3/15, 12/4/15, 8/5/15, 8/6/15. Πριν λίγες μέρες βρισκομουν σε διακοπές με τον φίλο μου και ήρθαμε σε επαφή μετά από πολύ καιρό στις 19/6 δύο φορές. Και τις δύο φορές στην αρχή της πράξης και για 3-4 λεπτά μπήκε χωρίς προφυλακτικό και μετά φόρεσε κανονικά. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης φοράς είχαν περάσει περίπου 3 ώρες, ωστόσο δεν είχε πλυθεί όταν ξαναμπήκε πάλι χωρίς για λίγο και εν συνεχεία με τη χρήση προφυλακτικού.
  Δύο μέρες μετά, 21/6 το μεσημεράκι, πηγαίνοντας στην τουαλέτα, πρόσεξα λίγο ροζ στο εσώρουχό μου (για 4-5 μέρες είχα αυξημένα κολπικά υγρά κι απλώς για μια στιγμή πρόσεξα ανάμεσά τους λίγο ροζ.)
  Υπάρχει πιθανότητα να έγινε στραβή;;; Εννοείται πως δεν εκσπερμάτισε μέσα στον κόλπο, επειδή όπως ειπα φορεσε προφυλακτικό, αλλά το ότι ημουν κοντά στην ωορρηξία με θέτει σε κίνδυνο με αυτά τα 3-4 λεπτά εισχώρησης χωρις προφυλακτικό;
  Εχω αγχωθεί, Επίσης το σπέρμα πόσο ζει εκτός κόλπου; Δηλαδή ό,τι είχε μείνει στο εσώρουχο του φίλου μου επειτα από 3 ώρες με θέτει σε κίνδυνο;;;
  Σας παρακαλώ απαντήστε μου με έχει φάει το άγχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει περίπτωση ναι. επειδή όμως μπορεί να πρόκειται και για κάποια φλεγμονή καλό θα ήταν να σας δει ο γυναικολόγος σας!

   Διαγραφή
  2. Να προσθέσω πως ως πριν λίγες μέρες είχα υγρά ακόμη,όχι πάρα πολλά, αλλες μέρες λευκά και υδαρή, αλλες ελαφρώς κιτρινοπράσινα... εδώ και περίπου 2 μέρες δεν έχω τίποτα, παρά μια αίσθηση δυσφορίας/ταχυκαρδιας/πιεσης που με πιάνει πριν την περίοδο, καμία ευαισθησία στο στήθος ως τώρα (ενώ συνήθως με πιάνει ευαισθησία στους μαστούς) κ κατά τα άλλα όλα καλά. Ωστόσο ο γιατρός που του περιέγραψα την κατάσταση μου είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχω συλλάβει και να μην ανησυχώ... αλλά αν μου λέτε πως υπάρχει...

   Διαγραφή
  3. Αγαπητή φίλη, τα κιτρινοπράσινα υγρά δείχνουν μόλυνση. Αυτό το είπατε στο γιατρό σας;

   Διαγραφή
  4. Όχι δεν του το ανέφερα διότι ήταν ελάχιστα και δεν έχω άλλα συμπτώματα, πχ. φαγούρα, τσούξιμο ή κάτι άλλο που να υποδηλώνει μόλυνση. Ήταν ελάχιστα αυτά τα υγρά και σταμάτησαν πριν μερικές ημέρες, όπως και τα υδαρή λευκά που σας ανέφερα. Αυτές τις ημέρες αισθάνομαι τον κόλπο μου σε φυσιολογικά επίπεδα, με τη συνήθη υγρασία που έχω πάντα. Ο δικός μου φόβος στην προκειμένη είναι μόνο μια πιθανή εγκυμοσύνη. Ο γιατρός μου αλλά και ο φίλος μου, μου λένε να μην ανησυχώ... εσείς ως έμπειρη σε τέτοια θέματα θεωρείτε πως είναι αυξημένες οι πιθανότητες ατυχήματος; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας...

   Διαγραφή
  5. Αν θέλετε να σιγουρευτείτε για εγκυμοσύνη θα πρέπει να κάνετε μια εξέταση χοριακής. Τα κιτρινοπράσινα υγρά ενδεχομένως υποδηλώνουν μόλυνση ακόμα και αν δεν συνοδεύονται από φαγούρα και τσούξιμο. δεν είναι φυσιολογικό το χρώμα τους. ίσως θα πρέπει να κάνετε μια καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού!

   Διαγραφή
 86. Γεια σας αυτή ή περίοδος μου πολύ νωρίτερα απο οτι την περίμενα ειχα κυκλο λιηοτερο απο 21 μερες και για αυτο ανχωθηκα πολυ ειμαι μικρη ακομα ειναι φυσιολογικο? δεν έχω σταθερο κυκλο. Επίσης βλέπω καφεκοκκινα κομματια στο χαρτί έβλεπα κάθε φορά αλλα τωρα ειναι μεγαλύτερα είναι φυσιολογικά αυτά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό θα ήταν να σας δει ο γυναικολόγος σας για τη ρύθμιση του κύκλου σας!

   Διαγραφή
 87. καλησπερα! Ειμαι 18 χρονων και με το αγορι μου χωρις προηγουμενως να εχει τελειωσει καναμε σεξ χωρις προφυλακτικο για περιπου 5 λεπτα και στη συνεχεια εβαλε επειδη φοβομουνα..Σε 3 μερες περιμενω περιοδο η επαφη εγινε χθες και εχω σταθερο κυκλο συνηθως 26-28 μερες δεν ξεφευγω ποτε απο αυτο το χρονικο διαστημα! Απλα φοβαμαι μηπως υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης παρολο που δεν τελειωσε και που δεν ειχε μεγαλη διαρκεια αλλα και απο το γεγονος οτι δεν ειμαι στις γονιμες μου μερες..υπαρχει αυτη η περιπτωση να μπορει να γινει γονιμοποιηση τοσο λιγες ημερες πριν και απο προσπερματικα υγρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είστε έγκυος. Βέβαια τα προσπερματικά υγρά σπανιότατα μπορούν να επιφέρουν εγκυμοσύνη. Αν δεν αδιαθετήσετε κάντε μια εξέταση χοριακής!

   Διαγραφή
 88. Καλημερας σας,δεν εχω σταθερη περιοδο συνηθως 22-28 μερες,μου ειχε ερθει 2 ιουνιου και ενω περιμενα τελη ιουνιου να μου ξαναερθει μεχρι και σημερα που εχουμε 7 ιουλιου δεν μιυ ηρθε..ειχα ερθει σε επαφη με το αγορι μου χωρις προφυλακτικο αλλα δεν τελειωσε καμια απο τις φορες μεσα μου..τα μονα συμπτωνατα ειναι πρηξιμο κοιλιας και λιγο στο στηθος..ουτε ζαλαδες ουτε εμετους..υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να ειμαι εγκυος?να κανω το τεστ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χωρίς τη χρήση προφυλακτικού δεν προστατεύεστε όχι μόνο από εγκυμοσύνη αλλά και από μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν δεν έχετε αδιαθετήσει ακόμη θα πρέπει να κάνετε μία εξέταση χοριακής και να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.

   Διαγραφή
 89. Καλησπερα σας!!με τον συζυγο μου κανουμε προσπαθειες για μωρακι.προηγουμενες ημερομηνιες περιουδου 25/3-30/3,4/5-8/5,3/6-7/6 κ τωρα μου ηρθε 2/7 οχι με την κανονικη ροη που ειχα τις προηγουμενες φορες.το χρωμα του αιματος ηταν πολυ ανοιχτο απ το κανονικο που εχω τοσα χρονια.στις 5/7 εδειξε να τελειωσε η περιοδος αλλα βεβαια μεχρι κ σημερα εχω λιγο αιμα σκουρο.εχω βεβαια αρκετες υπνηλιες κ συχνοουρια.υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης;θεωρειτε μολις καθαρισει τελειως ο οργανισμος μου να κανω ενα τεστ;;ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ύπαρξη αίματος δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπήρξε ή δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Η συχνοουρία επίσης σπανίως εμφανίζεται τόσο νωρίς. Αυτό που περιγάφετε πιο πολύ μου ταιριάζει με έναν απλώς διαφορετικό κύκλο. Παρακολουθήστε να συμπτώματα, αν παρουσιάσετε έντονους πόνους τότε μιλήστε άμεσα με το γυναικολόγο σας. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι ή να κάνετε μία εξέταση χοριακής ή να περιμένετε καμιά εβδομάδα ακόμα να δείτε αν πχ παρουσιάζετε συμπτώματα ωορρηξίας με υγρά, που σημαίνει ότι έχετε περάσει ήδη στον επόμενο κύκλο...καλή συνέχεια

   Διαγραφή
 90. Καλήσπερα σας , πρώτα απ' όλα συγχαρήτηρια για το υπέροχο μπλογκ σας!!!!
  είμαι 18 ετών και στις 28/6 είχα την πρώτη επαφή με το αγόρι μου μετά απο 1 χρόνο και 3 μήνες σχέση..είχαμε επαφή με προφυλακτικό αλλά είχαμε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα το προφυλακτικό να μείνει επιφανειακά μέσα,το αφαίρεσα διότι δεν είχε προλάβει να μπεί αρκετά βαθιά και αμέσως μετά πήγα στο μπάνιο,μετά από λίγο ξαναδοκιμάσαμε χώρις καποια προφυλάξη,ανησύχησα αρκετά και έτσι δοκίμασα το χάπι της επόμενης ημέρας...πριν λίγες μέρες είχαμε ξανά επαφή χωρίς προφύλαξη με την μέθοδο του "τραβήγματος" αλλα μετά είχα περισσοτέρες αμφιβολίες..αδιαθέτησα κανονικα στις 12/7 απλά αυτές τις πρώτες μέρες είχα εντονότερους πόνους και περισσότερο αίμα..επίσης υπαρχει πιθανότητα να είμαι κρυωμένη ίσως για αυτό πονόυσα περισσότερο..απλα σας γράφω διότι βλέπω οτι απαντάτε σε όλες τις κοπέλες με τις δικές του ανησυχίες και είπα να προσπαθησώ διότι ανησυχω και εγώ ακόμα..εχω διαβάσει τόσα για εγκυμοσύνες και κανονική ροή αίματος...επίσης να συμπληρώσω το γεγονός ότι πλέον το στήθος μου δεν είναι πρησμένο και εκτός απο τους πόνους δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα..σας παρακαλώ αν μπορείτε απαντήστε μου σύντομα..πιστέψτε με δεν θέλω να γίνω μανούλα απο τόσο νωρίς..είμαι ακόμα παιδί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολλές φορές τα μηνύματα αργώ να τα απαντήσω γιατί δυστυχώς τα μηνύματα που δέχεται το blog είναι πάρα πολλά. θεωρώ ότι οι πόνοι που περιγράφετε είναι από το χάπι της επόμενης μέρας το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί μια αναστάτωση. παρ όλα αυτά να ξέρετε ότι αν θέλετε να προφυλάξετε τον εαυτό σας από μεταδιδόμενα νοσήματα και μια εγκυμοσύνη που δεν επιθυμείτε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό!

   Διαγραφή
 91. Καλησπερα κα. Παρασκευη θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με το θεματακι μου. προσπαθουμε για παιδακι εδω και 6 μηνες περιπου η πρωτη μου εγκυμοσυνη δυστυχως δεν ειχε καλη καταληξη. ο κυκλος μου ειναι 30-37 μερες σε αυτο το κυκλο καταλαβα την ωορρηξια στην 18η μερα απο τα υγρα και το εκμεταλευτηκαμε :) αμεσως μετα την ωορρηξια αρχησε να πρηζετε το στηθος μου κααι να εχω πονο σαν τσιμπηματακια χαμηλα για μια βδομαδα τωρα τα νιωθω ακομα στιγμιαια ομως και χθες με το που το εννιωσα μουδιασε ολοκληρο το σωμα μου και μετα σταματησε. σημερα το πρωι 28η μερα παρατηρησα καφε μπεζ υγρα παχυρευστα και μια νιωθω να ζεστενομαι μια να κρυωνω εχουν μαζευτει και με εχουν μπερδεψει. λες να πετυχαμε τπτ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή τις γόνιμες μέρες έχετε πάντα πιθανότητες. Τώρα αυτά που περιγράφετε σαν μουδιάσματα κτλ δεν είναι συμπτώματα εγκυμοσύνης. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να χαλαρώσετε λίγο ψυχολογικά και όλα θα πάνε καλά!

   Διαγραφή
 92. Καλησπέρα.καταρχήν συγχαρητήρια.πριν έντεκα περίπου μήνες γέννησα την μπέμπα μου.ο κύκλος μου είναι 30 ημερών.αυτόν τον μήνα είχαμε ελεύθερο έρωτα πολύ συχνά και τις γόνιμες μέρες.περιμένω να αδιαθεσία στις 24 μεθαύριο.όμως εδώ και καμιά εβδομάδα έχω κάτι τσιμπήματα χαμηλά τις περισσότερες φορές δεξιά.νιώθω εύκολα κουρασμένη και έχω υπνηλία ενώ είμαι άνθρωπος που και δύο ώρες να κοιμόμουν ήταν αρκετές.τα πρωινά δεν μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου και τα μεσημέρια οπότε βρίσκω ευκαιρία κοιμάμαι.υπάρχει περίπτωση για μωρακι?το θέλουμε πολύ.ελπίζω να έχω μια απάντηση σας.ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Καλησπερα . Θα ηθελα και εγω την γνωμη σας σε αυτο το θεμα..αυτο το μηνα με το αγορι μου ειχαμε ελευθερη επαφη... Περιοδο περιμενα 18/7 2 μερες πιο μπροστα εκανα ενα τεστ εγκυμοσυνης το οποιο βγηκε αρνητικο στη συνεχεια ειχα 3 μερες καθυστερηση με πολλα συνπτωματα εγκυμοσυνης.. Στην 4 μερα καθυστερηση εφανησα λιγο καφε χρωμα και στην 5 μερα μου ηρθε περιοδο αλλα η ροη και το χρωμα δεν ειναι οπως τις αλλες φορες...και τα συνμπτωματα τα εχω ακομα υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι σκέφτεστε...