Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Φενγκ Σούι (Feng Shui) στα δωμάτια των παιδιώνΑν είστε λάτρεις του Feng Shui νομίζω ότι έχουμε κάποιες χρήσιμες προτάσεις για εσάς:
Προτιμήστε τα χρώματα: παλ πράσινο, αποχρώσεις του ξύλου, το ζεστό ανοιχτό καφέ, το μπλε (νερό), γήινα χρώματα (γη) και ροζ ή συνδυασμών αυτών των χρωμάτων ... Το ξύλο είναι στοιχείο της γέννησης στο Feng Shui.

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα μεταλλικά και έντονα χρώματα στο δωμάτιο του μωρού σας και συγκεκριμένα: 
το κόκκινο χρώμα (φωτιά), το πορτοκαλί (φωτιά), το πορφυρό (φωτιά), λευκό και γκρι. 
Αυτό δε σημαίνει ότι αν βάψετε λευκό το δωμάτιο του παιδιού σας δημιουργεί αρνητική ενέργεια... Αλλά αν για παράδειγμα διαλέξετε κούνια μην την αγοράσετε όλη λευκή, αλλά βάλτε κι ένα στοιχείο από το ζεστό ξύλο! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στους τοίχους...

styleistababy.blogspot.com

Αποφύγετε να βάλετε την κούνια του ή το κρεβάτι του μπροστά από την πόρτα του δωματίου, στη μέση του δωματίου χωρίς στήριξη ή κάτω από παράθυρο. Είναι σημαντικό επίσης να περιορίσετε τις ηλεκτρικές συσκευές εντός του δωματίου του.
Να αερίζετε σωστά το δωμάτιο του παιδιού σας κι αν ο παιδίατρός σας επιτρέπει τα αιθέρια έλαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: χαμομήλι, τριαντάφυλλο, βανίλια και λεβάντα. Φροντίστε να το βλέπει ο ήλιος κατά τη διάρκεια της μέρας!
Μην φορτώνετε το δωμάτιο με πολλά και χρωματιστά αντικείμενα, γιατί θα προκαλέσετε νευρικότητα στο παιδάκι σας, σύμφωνα πάντα με το Feng Shui. Δημιουργήστε γωνίες παιχνιδιών και μην τις διασκορπίζετε στο χώρο!

styleistababy.blogspot.com
Αν προτιμήσετε το προσκεφάλι του κρεβατιού του να βρίσκεται νότια ή ανατολικά, τότε θα έχετε ένα μωράκι δραστήριο που ξυπνάει εύκολα. Αν επιλέξετε το βορρά ή τη δύση, τότε θα ενισχυθεί ο βαθύς και ήρεμος ύπνος. 
Γεμίστε το χώρο του με αγάπη: κορνίζες με τα αγαπημένα του πρόσωπα ή κινούμενα σχέδια ή οικογενειακές στιγμές. 

www.babble.com
Σύμφωνα με το Feng Shui, πριν κοιμηθεί το παιδάκι σας δεν πρέπει να υπάρχουν διασκορπισμένα στο σπίτι αντικείμενα που του ανήκουν, όπως πιπίλες, αρκουδάκια, παιχνίδια κ.τ.λ. Αχ αχ αχ! πότε θα προλάβει η έρμη μάνα να τα μαζέψει;
Για πείτε μας, μετά τις αλλαγές αυτές, είδατε διαφορά στα παιδάκια σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...