Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Το blog της μαμάς Κατερίνας για το σύνδρομο West/ Βρεφικοί σπασμοί

Διαβάζοντας το blog της μαμάς Κατερίνας με κατέκλυσαν ανάμεικτα συναισθήματα και σκέψεις... Να, είπα, και ένα blog που έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης. Να και ένα blog που επιτελεί ιερό έργο, λειτούργημα... Η μαμά Κατερίνα έχει ένα κοριτσάκι μόλις λίγες μέρες μεγαλύτερο από το δικό μου, το οποίο πάσχει από επιληπτική εγκεφαλοπάθεια. Αποφάσισε, λοιπόν, τον πόνο της να τον μετατρέψει σε δύναμη και να διαδώσει την αγάπη της για το παιδί της και τη συμπαράστασή της για τα παιδάκια που πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο μέχρι τα πέρατα της γης.
Το έργο της είναι διπλό: Πρώτα απ' όλα ενημερώνει τους γονείς αναλυτικά χρησιμοποιώντας επιστημονικές έρευνες, την προσωπική πολύτιμη εμπειρία της και παραθέτοντας ιστορίες αναγνωστών της που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Μέσα από τις πληροφορίες της προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στους υποψήφιους γονείς για τις αιτίες που μπορεί να προκληθεί το συγκεκριμένο σύνδρομο (είναι γνωστό ότι το σύνδρομο West μπορεί να εκδηλωθεί και εξαιτίας συγκεκριμένων χειρισμών κατά τη διάρκεια του τοκετού).
Πέρα από αυτό, όμως, μέσα από την παρακολούθηση του ιστοτόπου της κτίζονται βαθιές και αληθινές σχέσεις των γονιών που έχουν ανάγκη να μοιραστούν τα προβλήματά τους, να ανταλλάξουν συμβουλές και γνώσεις και να βροντοφωνάξουν την αγάπη τους για τα παιδιά τους.
Επισκεφτείτε το υπέροχο αυτό blog Βρεφικοί Σπασμοί και διαδώστε το παντού! Ας στηρίξουμε όλοι και όλες αυτά τα παιδάκια ήρωες!

caseoftheday.blogspot.com 

Δε θα κάνω αφιέρωμα στο σύνδρομο West (βρεφικοί σπασμοί), καθώς η μαμά Κατερίνα είναι ειδικότερη στο θέμα και η πλέον αρμόδια να σας ενημερώσει.

Παραθέτω μόνο ένα απόσπασμα από το blog της:

«Το Σύνδρομο West ή Βρεφικοί σπασμοί είναι η συχνότερη επιληπτική εγκεφαλοπάθεια της βρεφικής ηλικίας (3-5/10.000 βρέφη) που εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία 3-12 μηνών, με υπεροχή των αγοριών (60-70%). Στα δύο τρίτα των περιπτώσεων αναγνωρίζεται σαφής αιτιολογικός παράγοντας του συνδρόμου, όπως συγγενείς λοιμώξεις, ισχαιμική-υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια, οζώδης σκλήρυνση ή σπανιότερα χρωμοσωμικά και μεταβολικά νοσήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...