Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Ποιος φταίει, όταν δεν έρχεται η πολυπόθητη εγκυμοσύνη...

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για το SpermCheck ® Γονιμότητα, 42% των γυναικών που συνέλαβαν δήλωσαν ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν να προσπαθούν για μωρό, τους έγινε έμμονη ιδέα να μείνουν έγκυες! Ωστόσο, μόλις το 10% των ανδρών μοιράζονται τις ίδιες εμμονές και ανησυχίες με τις γυναίκες τους.

Υπολογίζεται ότι, αυτή τη χρονιά, περίπου 7 εκατομμύρια ζευγάρια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα σύλληψης και υπογονιμότητας και περίπου το 50% αυτών των προβλημάτων οφείλονται στον ανδρικό παράγοντα, σύμφωνα με τον John C. Herr, Ph.D., διευθυντή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (Κέντρο Έρευνας για την Αντισύλληψη και Αναπαραγωγή) . Ένα από τα συχνότερα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών είναι ο μικρός αριθμός σπερματοζωαρίων.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι αν παρουσιαστεί θέμα σύλληψης, οι γυναίκες είναι εκείνες που θα τρέξουν να κάνουν εξετάσεις και μάλιστα πολλές φορές δίνουν πολλά χρήματα για δαπανηρές εξετάσεις. Λιγότερο από το 17% των ανδρών κάνουν την εξέταση ανάλυσης σπέρματος, σύμφωνα με την έρευνα. Ενώ η ανάλυση αριθμού των σπερματοζωαρίων του άνδρα θεωρείται ένα σημαντικό πρώτο βήμα από τους ειδικούς στειρότητας, λιγότερο από το ένα πέμπτο των ανδρών (17%) θα ελέγξουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με την έρευνα SpermCheck. Και μόλις το 23% των γυναικών που ερωτήθηκαν, που είναι σήμερα έγκυες ή που έχουν συλλάβει ένα παιδί, δήλωσε ότι ο σύντροφός τους έκανε ό, τι μπορούσε να διατηρήσει την υγεία του, πριν αρχίσουν τις προσπάθειες για σύλληψη.

Σύμφωνα με την Pamela Madsen, δικηγόρο και ιδρύτρια της Αμερικανικής Ένωσης Γονιμότητας: "Πολλοί άνδρες συχνά διστάζουν ή ντρέπονται να πάνε στο γιατρό και να εξετάσουν τα σπερματοζωάριά τους”. Η εταιρεία SpermCheck ® Γονιμότητα ανακάλυψε ένα τεστ γονιμότητας του άνδρα που γίνεται στο σπίτι και καταμετρά με αξιοπιστία τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προστατεύοντας την ιδιωτική ζωή".


Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, περίπου 2/3 (67%) δηλώνουν ότι θα ήθελαν να γνωρίζουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του συντρόφου τους, όταν ξεκινήσουν τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη.

Τα ακόλουθα είναι τα κυριότερα σημεία της έρευνας αυτής:

Περισσότεροι από τους μισούς (59%) από αυτούς που ερωτήθηκαν και βρίσκονται στην προσπάθεια για σύλληψη λένε ότι δεν θα πουν ότι ξεκίνησαν προσπάθειες για παιδί, μέχρι να επιτευχθεί η εγκυμοσύνη.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) εκείνων που προσπαθούν / σχεδιάζουν να συλλάβουν ντρέπονται να συζητήσουν θέματα γονιμότητας με φίλους και οικογένεια.

www.fertilehealing.com
Πώς η διαδικασία της σύλληψης επηρεάζει τις σχέσεις του ζευγαριού. Παρατηρήστε τα ποσοστά και τις απαντήσεις τους πριν να ξεκινήσουν προσπάθειες για παιδί και μετά την έναρξη των προσπαθειών για σύλληψη:

Σύζυγος είναι υποστηρικτικός/η:
    - (Πριν) 90% (Μετά) 76%
Η Σχέση θα / είναι ισχυρότερη:
    - (Πριν) 80% (Μετά) 64%
Ο/η σύντροφος ξέρει πώς να με στηρίξει:
    - (Πριν) 74% (Μετά) 61%

 Ο/η σύντροφος είναι ενθουσιασμένη/ος να μείνει έγκυος
    - (Πριν) 92% (Μετά) 80%
Ο σύντροφος θα φύγει αν δεν μείνετε έγκυος
    - (Πριν) 11% (Μετά) 4%


Διαβάζοντας την παραπάνω –πρόσφατη- έρευνα, πραγματικά απορώ πώς είναι δυνατόν να διανύουμε το 2012 και να έχουμε ακόμη αυτή τη νοοτροπία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τυχεροί, ώστε να συλλάβουν ταχύτατα και χωρίς προβλήματα και να μη χρειαστεί να επισκεφτούν έναν ειδικό γονιμότητας. Τα χρόνια, όμως, που η γυναίκα ήταν «στέρφα» και την τοποθετούσαν στο επίπεδο της κατσίκας πρέπει να περάσουν… Πρέπει να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις της επιστήμης. 
Πρέπει επιτέλους το ζευγάρι ν’ αντιληφθεί ότι από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να συζήσει και να μοιράσει το γενετικό του υλικό σ’ ένα νέο άνθρωπο, είναι απαραίτητο να αφήσουν πίσω τους εγωισμούς. Όταν το παιδί δεν έρχεται… τότε θα πρέπει να εξεταστούν και οι δύο χωρίς πείσματα και διαμάχες.
Και κάτι τελευταίο, όταν προσπαθούμε να κάνουμε ένα παιδάκι, πρέπει να είμαστε συνοδοιπόροι με το/ τη σύντροφό μας, όχι εχθροί. Το θέμα δεν είναι να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον, το θέμα είναι να κρατήσουμε τα χέρια μας σφιχτά και να κοιτάξουμε μπροστά. Κι όταν βρεθεί ποιος/ α έχει το «πρόβλημα» (υπάρχουν, βέβαια, περιπτώσεις που έχουν και οι δύο) να μην τον στήσουμε  τον άλλο στον τοίχο ούτε να βγάλουμε το βάρος από πάνω μας, αλλά να κρατήσουμε το βάρος κι εμείς μαζί του, να πούμε στο/στη σύντροφό μας ότι τον αγαπάμε ό,τι κι αν γίνει. Άλλωστε ο άνθρωπος παντρεύεται και για να κάνει παιδιά, όχι μόνο για να κάνει παιδιά. Η συντροφικότητα και η αγάπη που αναπτύσσεται στο ζευγάρι οδηγούν στην ευτυχία. Ένα παιδί δεν λύνει τα προβλήματα. Ένα παιδί συμπληρώνει ένα ήδη ευτυχισμένο ζευγάρι! Κι όταν μεγαλώσει το παιδί και ανοίξει τα φτερά του, πάλι μόνο του θα μείνει το ζευγάρι...
Κανένας δεν πέτυχε τίποτα με το να μην σταθεί στον άλλο. Το γνωρίζω ότι θα υπάρχουν και στιγμές έντασης και είναι ανθρώπινο. Με αγάπη και υπομονή, όμως, όλα θα ξεπεραστούν!
Μη διστάζετε να ανοίγεστε και στ' άλλα ζευγάρια. Με το να κρύβετε το "πρόβλημά" σας το μόνο που καταφέρνετε είναι να ικανοποιείτε τον εγωισμό σας και να καλύπτετε το φόβο σας μήπως χαλάσει η εικόνα σας.  Μία συμβουλή ή μία κοινή εμπειρία  μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό! Το έχω δει να συμβαίνει όχι μία, πολλές φορές!


Σας εύχομαι το καλύτερο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...