Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Πώς να απασχολήσετε το παιδί σας στο ταξίδι

Το καλοκαιράκι ήρθε και πολλοί από εσάς ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Μήπως όμως το ταξίδι με το αυτοκίνητό σας έχει γίνει ένας εφιάλτης; Μήπως τα πιτσιρίκια σας μαλώνουν ή φωνάζουν μέσα στο αμάξι; Μήπως το ένα κοπανάει το κεφάλι του άλλου ή τραβάει τα μαλλιά του; Σύμφωνα με έρευνες 9 στα 10 παιδάκια κάνουν φασαρία μέσα στο αυτοκίνητο.
Τα μικρά μας ζιζάνια που είναι πανέξυπνα καταλαβαίνουν ότι είστε προσηλωμένοι στη διαδρομή σας και έτσι θεωρούν ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν ζαβολιές. Μήπως πρέπει, όμως, να σκεφτούμε ότι κι αυτά δυσκολεύονται να αντέξουν καθισμένα τόση ώρα, αφού είναι πλασματάκια γεμάτα ενέργεια που αποζητούν την προσοχή των γονιών τους; –ειδικά αν το ταξίδι είναι μακρινό. Παιδάκια είναι… Έρευνα του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Raising Kids” (πηγή: Ρωτήστε την Νταντά Πρώτων Βοηθειών Τζο Φροστ, Αυτά που θέλουν να ξέρουν οι γονείς, Εκδόσεις Μοtiβο) έδειξε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν στο αμάξι χωρίς να βαρεθούν μόνο 12 λεπτά!!!!!!!!

triporiginator.com

Λύσεις υπάρχουν, για να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες καταστάσεις εντός του αυτοκινήτου σας και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε το παιδάκι ή τα παιδάκια σας; Βεβαίως και υπάρχουν! Εμείς σας προτείνουμε:
1. Αγοράστε ηχογραφημένα παραμύθια. Τα παραμύθια κρατούν τα παιδάκια απορροφημένα για πολλή ώρα και απολαμβάνουν τις ιστορίες που ακούν, σαν να τις ζουν! Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα CD με τα αγαπημένα τους τραγούδια που μπορεί να είναι παιδικά, αλλά και ποπ ή και ό,τι άλλο είναι του γούστου τους.
2. Το ξέρατε ότι μπορείτε να παίξετε μέσα στο αυτοκίνητο; Αμέ! Αγοράστε κάρτες με αντικείμενα, ζώα κ.τ.λ. Δώστε στο παιδάκι ή στα παιδάκια σας κάρτες με πράγματα ή ζώα που μπορούν να δουν έξω από το παράθυρο και κάθε φορά που εντοπίζουν στον εξωτερικό χώρο ένα πράγμα από αυτά που απεικονίζουν οι κάρτες θα κερδίζει 1 πόντο!!!
3. Ακόμη, βάλτε το παιδί ή τα παιδάκια σας να παρατηρήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Ποια γράμματα έχει; Βρείτε μία πινακίδα για κάθε γράμμα της αλφαβήτου!
4. Μην αμελείτε να μιλάτε στα παιδιά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το ότι δεν μπορείτε να γυρίζετε συνέχεια πίσω, αυτό δε σημαίνει ότι σας εμποδίζει να συζητήσετε μαζί τους! Μία συζήτηση θα μπορούσε να ήταν για το τι βλέπετε γύρω σας, τη φύση, τη θάλασσα, τα χρώματα των αυτοκινήτων, τα δέντρα, τα ζώα κ.τ.λ. Θα δείτε ότι πολύ σύντομα τα παιδάκια σας θα σας κάνουν ερωτήσεις και θα σας εκφράζουν τις απορίες τους!
 Tips:
1. Να τους φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας σεντονάκι ή κουβερτούλα -αναλόγως τον καιρό!
2. Να έχετε μαζί σας μία τσάντα γεμάτες εκπλήξεις, με παιχνιδάκια, υγιεινά σνακ και βιβλία.
3. Να έχετε μαζί σας υγρά μαντιλάκια σε περίπτωση που θα λερωθούν.
4. Μπορείτε να τα προτρέψετε να βγάλουν τα παπούτσια τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, για να είναι άνετα!
5. Προσοχή: Πάντα οι ζώνες ασφαλείας ή χρήση των ειδικών καθισμάτων, σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού σας!


Ελπίζουμε αυτή τη φορά να απολαύσετε το ταξίδι σας κι εσείς και τα ζουζούνια σας!
Καλά να περάσετε όπου κι αν πάτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...