Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Βρείτε τις γόνιμες μέρες σας!Θέλετε να γίνετε μανούλες και δυσκολεύεστε να υπολογίσετε πότε έχετε την ωορρηξία σας ή έστω τις γόνιμες μέρες σας; Νομίζω ότι με τις παρακάτω προτάσεις μας θα μπορέσετε να προσεγγίσετε περισσότερο τις μέρες αυτές και θα πετύχετε τον πολυπόθητο όνειρό σας! Καλή σας επιτυχία!

Η θερμοκρασία μετά την ωορρηξία αυξάνεται περίπου 0,2 ℃ και παραμένει υψηλή μέχρι την επόμενη περίοδο σας. Η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας οφείλεται στη δράση της προγεστερόνης. Αν καταγράψετε τη θερμοκρασία σας κάθε μήνα, θα παρατηρήσετε ότι έχετε κάποια μικρή πτώση, όταν έχετε ωορρηξία.

Την επομένη μέρα της ωορρηξίας το θερμόμετρό σας θα δείξει ότι έχει ανέβει πάλι λίγο και θα παραμείνει σε αυτό το ύψος της θερμοκρασίας, μέχρι να αδιαθετήσετε. Όταν, δηλαδή, η θερμοκρασία σας αυξηθεί, σημαίνει πως το ωάριο έχει ήδη απελευθερωθεί από την ωοθήκη. Άρα, εσείς πρέπει να έρθετε σε επαφή, όταν κατέβει η θερμοκρασία, δηλαδή λίγο πριν από την ωορρηξία. Αν η ερωτική πράξη πραγματοποιηθεί ακόμα και δύο ημέρες πριν ή δύο ημέρες μετά την ωορρηξία μπορεί να γίνει σύλληψη.

Αν θέλετε να μετρήσετε τη θερμοκρασία σας πρέπει να το κάνετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι, κάθε μέρα την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο η μέτρηση (π.χ. από το στόμα ή τη μασχάλη). Διαφορετικά τα αποτελέσματα δε θα είναι και τόσο ακριβή. Μην ξεχνάτε οι μέρες πριν την αύξηση της θερμοκρασίας θεωρούνται γόνιμες, όπως και οι τρεις περίπου μέρες που ακολουθούν την αύξηση αυτή.

Εσείς θα ξεκινήσετε να γράφετε τη θερμοκρασία σας μόλις την πρώτη μέρα που θα αδιαθετήσετε (όχι όταν δείτε τις πρώτες λίγες καφέ σταγόνες, αλλά όταν δείτε κανονικό αίμα περιόδου). Αυτό θα κάνετε κάθε μέρα την ίδια ώρα μέχρι την τελευταία μέρα πριν την επόμενή σας περίοδο. Αφού τελειώσει ένας κύκλος- μήνας, τραβήξτε γραμμούλες, ενώνοντας την κάθε μέρα, ώστε να δημιουργηθεί ένα γράφημα (δείτε την παρακάτω εικόνα).Υπολογίζεται ότι 4 ημέρες πριν και μετά τη 14η ημέρα (από την πρώτη ημέρα της περιόδου) είναι οι γόνιμες μέρες. Βέβαια, αυτό αλλάζει από γυναίκα σε γυναίκα, γι’ αυτό θεωρείται πιο αξιόπιστη η παραπάνω μέθοδος.Όταν οι εκκρίσεις, τα υγρά από τον κόλπο σας είναι άφθονες, διαυγείς, σαν ασπράδι αυγού, τότε βρίσκεστε στις γόνιμες ημέρες. Όταν αρχίζουν να γίνονται παχύρρευστες και κολλώδεις, τότε οι γόνιμες μέρες έχουν προηγηθεί ή δεν έχουν έρθει ακόμη.Εκτυπώστε το δικό σας ημερολόγιο και φτιάξτε το δικό σας γράφημα:

 Αν πάλι θέλετε να κάνετε τεστ ωορρηξίας, μπορείτε να αγοράσετε τις παρακάτω αξιόπιστες εταιρείες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...