Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Αποθήκευση πολτοποιημένων και μη τροφών

Κανόνες αποθήκευσης τροφών για τη διατήρηση της υγιεινής:


1. Χρησιμοποιήστε ειδικά μπολάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Καλό θα ήταν να αγοράσετε μπολάκια που είναι κατασκευασμένα για την αποθήκευση βρεφικών τροφών.
2. Μην τοποθετείτε τα μπολάκια στην πόρτα του ψυγείου, γιατί εκεί η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Να τα τοποθετείτε στα ράφια του ψυγείου.
3. Διατηρήστε: Μαγειρεμένα φρούτα και λαχανικά: 2-3 μέρες στο ψυγείο, 1-3 μήνες στην κατάψυξη.
4. Διατηρήστε: Μαγειρεμένο κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.τ.λ.): 1 μέρα στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη.

www.alternativeconsumer.com 


5. Διατηρήστε: Μείγμα μαγειρεμένου κρέατος με λαχανικά: 1-2 μέρες στο ψυγείο, 3-4 μήνες στην κατάψυξη.
6. Να έχετε υπόψη σας ότι τα φαγητά που θα καταψύξετε για αρκετό καιρό θα χάσουν τη γεύση τους και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά τους.
7. Όταν θέλετε να ξεπαγώσετε τα φαγητά από την κατάψυξη, τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 4 ώρες.
8. Στη συνέχεια μπορείτε να τα ζεστάνετε σ’ ένα κατσαρολάκι ή να γεμίσετε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και μέσα σε αυτό το πιατάκι με το φαγητό (το πιατάκι να αντέχει τη θερμοκρασία).
9. Μην υπερθερμαίνετε το φαγητό του μωρού και δοκιμάστε το πριν του το δώσετε.
10. Μην ζεσταίνετε ξανά φαγητό που έχετε ζεστάνει πάλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...