Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Είστε 8 μηνών έγκυος!

Όπως καταλαβαίνετε, η ώρα πλησιάζει! Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να σας παρακολουθεί ανά 2 εβδομάδες ή ανά 10 μέρες ή ανά 7 μέρες, αναλόγως την περίπτωσή σας και τι κρίνει ο ίδιος σωστό!!!
Το μωράκι σας έχει φθάσει τα 40-50 εκατοστά και περίπου τα 2-2,5 κιλά! Το πιστεύετε ότι ήδη φαίνονται τα λακάκια του στους αγκώνες και τα γονατάκια του; 
Η ανάπτυξη του εγκεφάλου συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και οι πνεύμονες ολοκληρώνουν το τελευταίο στάδιο ανάπτυξής τους! Τα επινεφρίδια του μωρού σας εκκρίνουν κορτιζόλη, για να διεγείρουν την παραγωγή σουρφακτάνης στους πνεύμονες! Παράγουν 10 φορές την ποσότητα που παράγει ένας ενήλικας!

pregnancychoicesclinic.org 
Το μωρό σας αποβάλλει περίπου μισό λίτρο ούρων κάθε μέρα και το αμνιακό σας υγρό φθάνει το 1 λίτρο!
Σε αυτό το μήνα έχετε άλλη μία σημαντική εξέταση που είναι το Doppler! Με αυτή την εξέταση εκτιμάται η ποσότητα αίματος που μεταφέρεται στη μήτρα, τον πλακούντα, το λώρο και το κεφάλι του μωρού. Ελέγχεται αν το μωρό αισθάνεται δυσφορία ή παρουσιάζει έλλειψη ανάπτυξης! Αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, τότε ο μαιευτήρας αφήνει την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί κοντά στις 40 εβδομάδες. Αν, όμως, παρουσιαστούν προβλήματα, τότε ίσως αποφασίσει να πάρει πρόωρα το μωρό, γιατί ενδεχομένως μπορεί να κινδυνεύει και η ζωή του… Γι’ αυτό το λόγο μην αμελείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη εξέταση!

Για τις φυσιολογικές μετρήσεις του μωρού σας δείτε εδώ: Μετρήσεις GE Healthcare

Τι αισθάνεστε σωματικά;

Τα σωματικά σας συμπτώματα είναι όμοια με εκείνα του 7ου μήνα (δείτε σχετικά: Είστε 7 μηνών έγκυος) με τη διαφορά ότι σας κάνει επίσκεψη κι ένα καινούργιο: πίεση και πόνος στην πύελο –η περιοχή ετοιμάζεται για τη γέννα!

Τι νιώθετε συναισθηματικά;

Τα συναισθήματά σας είναι πάλι τα ίδια με τον 7ο μήνα (δείτε σχετικά: Είστε 7 μηνών έγκυος), μόνο που η ανυπομονησία σας αυξάνεται κάθε μέρα και περισσότερο! Δε θα ξεχάσω πως οι μέρες από τον 8ο μήνα και μετά δεν περνούσαν με τίποτα… Μου φαινόταν ένας αιώνας! Κι όμως, έφθασε η ώρα η καλή και μετά από τόση αγωνία έσφιξα στην αγκαλιά μου το καχυποπτούλι μου! Έτσι θα γίνει και με σας! Η ώρα η καλή!


Δείτε τα παρακάτω υπέροχα βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...