Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Είστε 6 μηνών έγκυος!

Μήπως το μωράκι σας έχει λόξιγκα; Κι όμως! Τα μωράκια έχουν λόξιγκα! Αυτά τα τρανταγματάκια που νιώθετε στην κοιλιά σας είναι ο λοξιγκάκος του μωρού σας και είναι απολύτως φυσιολογικός και οφείλεται στις αναπνευστικές ασκήσεις που κάνει το πλασματάκι σας!
Η μήτρα σας είναι 3,5 εκατοστά πάνω από τον ομφαλό σας και μέχρι το τέλος τους μήνα θα ανέβει άλλα 2,5 εκατοστά.
Το μωράκι σας έχει μήκος περίπου 35 εκατοστά και ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό. Σφίγγει τη γροθιά του και πιάνεται κι από τον ομφάλιο λώρο! Μην ανησυχείτε είναι φτιαγμένος έτσι, ώστε να αντέχει τις αταξίες του!

www.loveforchristministry.com
Τα ματάκια του ανοιγοκλείνουν και αντιδρούν στο φως. Οι φωνητικές του χορδές λειτουργούν!
Το δέρμα του συνεχίζει να είναι ροζ, αλλά δεν είναι πλέον τελείως διάφανο, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα νέο εσωτερικό στρώμα λίπους (το χόριο που είναι γεμάτο φλέβες και νεύρα).
Οι κινήσεις του μωρού σας είναι πλέον πιο συνειδητές, κάνει τουμπίτσες και δίνει κλοτσιές! Ο εγκέφαλός του αναπτύσσει δραστηριότητα που μπορεί να καταγραφεί σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Στις 24 εβδομάδες το μωράκι έχει εγκεφαλική λειτουργία παρόμοια μ’ ένα τελειόμηνο βρέφος.
Οι επιστήμονες λένε ότι σε αυτό το μήνα το μωράκι σας μπορεί να ξεχωρίσει τη φωνή της μαμάς και του μπαμπά! Επίσης, έχουν γίνει έρευνες ότι τα τραγούδια που άκουγε κατά τη διάρκεια της κύησης το μωράκι σας, θα τα ξεχωρίζει, όταν γεννηθεί και θα ηρεμεί με αυτά, γιατί θα του θυμίζουν παλιούς καλούς καιρούς που ήταν στην κοιλίτσα σας!
Έχει αρχίσει να αναπτύσσει έναν κύκλο ύπνου και ξύπνιου – δυστυχώς αυτό δε συγχρονίζεται πάντα με το δικό σας πρόγραμμα… Αν πάρω από τη δικιά μου κόρη… Ξενύχτισσα φοβερή: Έριχνε κλοτσιές από τις 2 το βράδυ μέχρι τις 5-6 το πρωί! After party κανονικό!
Ο καρδιακός του παλμός έχει μειωθεί από τους 180 στους 140- 150 παλμούς το λεπτό. Ο μαιευτήρας σας θα σας ζητήσει να παρακολουθεί το μωράκι σας υπερηχογραφικά και σε καρδιοτοκογράφο, για να ελέγχει την καλή κατάστασή του.
Οι ασκησούλες του μωρού σας: Ανοιγοκλείνει το στοματάκι του, καταπίνει μεγάλη ποσότητα αμνιακού υγρού, το οποίο περνά από το πεπτικό του σύστημα και τα απόβλητα περνούν από τον πλακούντα στο αίμα της μανούλας του. Ό,τι άλλο μένει αποβάλλεται με τα ούρα του μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο (είναι ένας από τους λόγους που ο γιατρός σας μετράει τα αμνιακά υγρά, ώστε να δει την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος του μωρού σας –κι όχι μόνο αυτό, βέβαια…).
Οι πνεύμονές του είναι ακόμα ανώριμοι, παρ’ όλα αυτά το μωράκι σας κάνει αναπνευστικές κινήσεις.
Αν γεννηθεί το μωράκι σας στον 6ο μήνα μπορεί να επιζήσει με εντατική φροντίδα και παρακολούθηση! Δηλαδή, είναι ένα βιώσιμο μωρό!


Για τις φυσιολογικές μετρήσεις του μωρού σας δείτε εδώ: Μετρήσεις GEHealthcare


Τι αισθάνεστε σωματικά;

Τα σωματικά συμπτώματα είναι ίδια με εκείνα του 5ου μήνα (δείτε σχετικά: Είστε 5 μηνών έγκυος) και έχουμε επίσης: κνησμό στην κοιλιά (χρησιμοποιήστε ενυδατική λοσιόν, για να ανακουφιστείτε) και διογκωμένο στήθος. Ίσως: πόνος και μούδιασμα στα χέρια, σαν να σας τσιμπάνε βελονίτσες στα πόδια και στα χέρια, πράγμα που οδηγεί και σε αδεξιότητα: σας πέφτουν πράγματα κάτω. Επίσης, μπορεί να νιώσετε δυσφορία ή πόνο στα πλευρά, μέχρι και να σας κόβεται η αναπνοή. Είναι λογικό να συμβεί αυτό, αφού μετακινούνται όλα μέσα σας (οστά και ζωτικά όργανα), ώστε να χωρέσει το ανθρωπάκι σας που αναπτύσσεται ταχύτατα! Αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματός σας.

Τι νιώθετε συναισθηματικά;

Συναισθηματικά νιώθετε το ίδιο με τον 5ο μήνα (δείτε σχετικά: Είστε 5 μηνών έγκυος), με τη διαφορά ότι σας εμφανίζεται το αίσθημα της ανίας (κοινώς βαριέστε λιγουλάκι…) και έχετε αρχίσει να νιώθετε ανησυχία για το μέλλον, πράγμα λογικό, καθώς η ώρα της εξόδου του μωρού σας πλησιάζει! Μην ανησυχείτε: ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!


Δείτε τα παρακάτω υπέροχα βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...