Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Υγιεινά γλυκάκια για μωράκια 12 μηνών+

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
1 κουταλιά κανέλα
225 γρ. καστανή ζάχαρη
225 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
3 μεσαία αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
175 ml ηλιέλαιο

www.ifood.tv 


1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 20 εκ. και στρώνετε στη βάση μια λαδόκολλα.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα καρότα.
4. Ανακατεύετε τα αυγά με το λάδι και τα προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι.
5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 50 λεπτά και το αφήνετε άλλα 10 λεπτά με κλειστό φούρνο.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ

120 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
75 γρ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης

meaningfuleats.blogspot.com 

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Απλώστε χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
4. Αναμειγνύετε τα δυο είδη αλευριού και τη βρώμη και μετά τα ανακατεύετε με το μείγμα του βουτύρου, μέχρι να γίνει απαλή ζύμη.
5. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Πλάθετε κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλας και απλώνετε το κάθε κομμάτι.
6. Ψήνετε για 15- 20 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...