Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Πώς να φτιάχνετε γάλα σε σκόνη με σωστό και υγιεινό τρόποΕνώ η παρασκευή του αγελαδινού γάλακτος σε σκόνη φαίνεται απλή υπόθεση, αν δεν προσέξουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού μας!!!
Τι πρέπει να προσέχουμε:
1. Βράζουμε το νερό σε κατσαρολάκι ή σε μπρίκι. Καλό είναι να έχετε ένα σκεύος μόνο για το μωράκι σας, γιατί για φανταστείτε να βράζετε το νεράκι του μωρού εκεί που πριν βράσατε αυγά! Όσο και να το έχετε πλύνει, υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων. Γι' αυτό να έχετε το προσωπικό του σκεύος το οποίο είναι καλό να το πλένετε συχνά και με λευκό ξύδι, για να σκοτώνονται τα μικρόβια! Όταν πιάνει άλατα, αφήστε το μία νύχτα με νερό και διαλυμένο λευκό ξύδι. Την άλλη μέρα θα λάμπει.
2. Μη χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό, γιατί το επίπεδο των μεταλλικών αλάτων που έχει δεν είναι κατάλληλο για μωρά.

πηγή: www.inhabitots.com

3. Μη βράζετε ξανά το ήδη βρασμένο νερό. Πάντα φρέσκο!!!
4. Αφήστε το νερό να κρυώσει περίπου 30 λεπτά.
5. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό, ούτε όμως κρύο.
6. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε τη μεζούρα της συσκευασίας και της συγκεκριμένης μάρκας του γάλακτος.
7. Με την κόψη ενός μαχαιριού (καθαρού) αφαιρέστε την ποσότητα σκόνης που περισσεύει.
8. Θυμηθείτε ότι ανά 30 ml νερό αντιστοιχεί μία μεζούρα σκόνη.
9. Να ανακινείτε πολύ καλά το νερό με τη σκόνη, ώσπου να διαλυθεί τελείως και να μη μένουν κομματάκια- σαν μπαλάκια- στα τοιχώματα του μπιμπερό.
10. Αν χρησιμοποιείτε γάλα κατά των αναγωγών, καλό είναι να βάζετε και την τάπα του μπιμπερό πριν το ανακινήσετε, γιατί είναι πιο πηκτό και μπορεί να κλείσει την τρύπα της θηλής.
11. Να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας, πριν την προετοιμασία του γάλακτος.

12. Μην κρατάτε ποτέ για το επόμενο γεύμα το γάλα που περίσσεψε από το προηγούμενο.
13. Το γάλα που θα ετοιμάσετε θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 1 ώρα το πολύ.


Tips:
1. Κατά το τάισμα να κρατάτε το μπιμπερό σε 45 μοίρες περίπου, ώστε να μείνουν στο πάνω μέρος οι φυσαλίδες αέρα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.
2. Αν θέλετε να βγάλετε το μπιμπερό από το στόμα του παιδιού, τοποθετήστε προσεκτικά το μικρό σας δάκτυλο στην άκρη του στόματός του και μετά απομακρύνετε το μπιμπερό.
3. Πριν δώσετε το γάλα στο μωράκι σας ελέγξτε τη θερμοκρασία του ρίχνοντας λίγες σταγόνες στο εσωτερικό μέρος του καρπού σας.
4. Μην ανησυχείτε αν το μωράκι σας δεν πίνει το γάλα μονορούφι. Το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό. Άλλα θέλουν να το πιουν μονορούφι κι άλλα θέλουν με την ησυχία τους κάνοντας διάλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...