Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ιστορία ζωής: ένα αγοράκι ήρωαςΗ ανάρτηση της συγκεκριμένης περιπέτειας έχει στόχο να προσφέρει βοήθεια, να προσφέρει πληροφόρηση, να προσφέρει ελπίδα!!!
Μία ταλαιπωρημένη μανούλα μας εξιστορεί την περιπέτεια που έζησε και ζει με το αγοράκι της.
Όλα πήγαν καλά στην εγκυμοσύνη της, όπως γράφει η ίδια χαρακτηριστικά, οι μετρήσεις απολύτως φυσιολογικές, ώσπου σε μία εξέταση ρουτίνας του 7ου μήνα της είπαν οι γιατροί ότι "κάτι είδαν", αλλά ότι δεν πρέπει να ανησυχεί, γιατί ήταν φυσιολογικό, όπως είπαν. 

Δεν ήταν, όμως, τόσο απλά τα πράγματα. Το αγοράκι της μανούλας μας γεννήθηκε με παλινδρόμηση ούρων και υδρωνέφρωση και δυστυχώς οι γιατροί δεν την προετοίμασαν για το τι την περίμενε. (έχουμε αναφερθεί σε παλιότερη ανάρτησή μας για την υδρονέφρωση ως εύρημα στην εξέταση β' επιπέδου). Ήταν πιθανό ότι μάλλον δεν ήθελαν να την αγχώσουν λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν, ούσα εγκυμονούσα δηλαδή.  Στην εξέταση Doppler, στην 32η εβδομάδα, η μέτρηση του δεξιού νεφρού ήταν 25#31#47 χιλιοστά, ενώ το αριστερό παρουσίαζε ήπια υδρονέφρωση. Μας επισημαίνει ότι οι μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες λόγω του αμνιακού υγρού και λόγω της πίεσης που ασκείται στο έμβρυο την ώρα της εξέτασης. 

πηγή: www.gentlejourneysbirthing.com
Με τη γέννηση, όμως, του άγγελού της τα έμαθε όλα μαζεμένα. Όταν ρωτά το "γιατί" έγινε αυτό στο μωρό της, κανείς δεν μπορεί να της απαντήσει. 
Το μωράκι δεν έχει πάθει ουρολοίμωξη, καθώς, επειδή γνώριζαν το πρόβλημα προγεννητικά, χορήγησαν με τη γέννησή του αντιβίωση. Το θέμα, όμως, είναι ο Γολγοθάς που ξεκίνησε για το αγοράκι της. Επίπονες εξετάσεις: κυστεογραφία, όταν ήταν μόλις 5 ημερών το αγοράκι της, mag-3 kai dmsa (σπινθηρογράφημα). Όπως μας πληροφορεί η ίδια, η παλινδρόμηση ούρων έχει 5 βαθμούς. Το μωράκι της δυστυχώς έχει παλινδρόμηση 5ου βαθμού (μη αναστρέψιμη κατάσταση). Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε το μωράκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αφαίρεση του δεξιού του νεφρού. Ευτυχώς το αριστερό του νεφρό έχει αναλάβει τη λειτουργία του ουροποιητικού του συστήματος!!! Παρόλο την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το μικρό αγγελάκι αναπτύσσεται απολύτως φυσιολογικά!
Όπως μου τονίζει η ίδια, έχει γυρίσει σ' όλους τους παιδο-νεφρολόγους και παιδο-ουρολόγους της Ελλάδος, μέχρι να βρει τους κατάλληλους γιατρούς. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία να δώσει πληροφορίες σε όποια μανούλα χρειάζεται βοήθεια, αν το μωράκι της αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα.

Θα ευχηθώ με τη σειρά μου ταχεία ανάρρωση στο αγοράκι της μανούλας, που μοιράστηκε την ιστορία ζωής μαζί μας, και να τον καμαρώσει, όπως επιθυμεί!

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με την συγκεκριμένη μανούλα γιατί είμαι έγκυος και έχει διαγνωστεί το μωρό μου με σύνδρομο κυστεουρητικής συμβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι σκέφτεστε...