Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Μπισκοτάκια οδοντοφυΐας



Πονάνε τα δοντάκια; Έχετε δοκιμάσει όλους τους τρόπους, αλλά το μωράκι συνεχίζει να γκρινιάζει και να πονά; Για δοκιμάστε αυτά τα μπισκοτάκια, τα οποία ξετρύπωσα από μία ιστοσελίδα με συνταγές!!!
Τα μπισκοτάκια αυτά είναι ανακάλυψη μανούλας!!! Δεν σπάνε, γιατί είναι σκληρά, κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Μπορείτε να τους περάσετε και κορδονάκι, για να μην πέφτουν κάτω. Να είστε σίγουρες ότι τα μωράκια θα τα λατρέψουν!!!

Η συνταγή:

1 φλιτζάνι αλεύρι (προσοχή όχι αυτό που φουσκώνει μόνο του, το κανονικό ή ακόμα καλύτερα το σκληρό)
1 φλιτζάνι φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
3 κουταλάκια της σούπας λάδι
παγωμένο νερό
Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη φρουτόκρεμα ή τη φαρίν λακτέ, προσθέτουμε σιγά- σιγά το λάδι και ¼ του φλιτζανιού παγωμένο νερό. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε νεράκι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή μπάλα και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ (περίπου μισό εκατοστό) και την κόβουμε σε ό,τι σχήματα θέλουμε (η κοπέλα που έχει ανεβάσει τη συνταγή προτείνει σε σχήμα δακτυλίδι, για να το πιάνει ευκολότερα το μωράκι ή μπαστουνάκι με τρυπούλα, για να περαστεί το κορδονάκι). Προσοχή μη γίνουν αρκετά χοντρά, για να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
  4. Τα βάζουμε στο ταψί, αφού πρώτα το έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε 10- 12 λεπτά (μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ- το ταψί ούτε πολύ ψηλά ούτε πολύ χαμηλά μέσα στο φούρνο).
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Τα μπισκοτάκια αυτά- αν ακολουθήσετε τις οδηγίες κατά γράμμα- δεν σπάνε, αλλά λιώνουν αργά- αργά στο στόμα του μωρού!!!
Καλή επιτυχία!!!Περιμένω να μου πείτε τη γνώμη σας!!!
Ευχαριστούμε τη δημιουργική μαμά με ψευδώνυμο «Sitronella» από το www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...