Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Πώς καταλαβαίνουμε ότι το μωρό νυστάζει;Ένα ερώτημα που βασανίζει όλες τις μανούλες! Πότε νυστάζει το μωράκι μου; Πώς μπορώ να καταλάβω ότι η γκρίνια του προέρχεται από νύστα κι όχι π.χ. από πείνα ή πόνο κ.τ.λ.;
Όταν είσαι φρέσκια μανούλα, όλα αυτά φαντάζουν δύσκολα! Προσπαθείς με αγωνία να αποκρυπτογραφήσεις κάθε του επιθυμία!
Για τον ύπνο όμως; Κι όμως, υπάρχουν σημάδια, τόσο φανερά, που αν τα παρατηρήσετε, θα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε αμέσως ότι το αγγελούδι σας θέλει να κοιμηθεί!

πηγή: motherscircle.net


Ποια είναι αυτά:
1. Χασμουριέται.
2. Τρίβει τα αυτάκια του (κυρίως τους λοβούς)
3. Τρίβει τα ματάκια του.
4. Η περιοχή γύρω από τα ματάκια του κοκκινίζει (π.χ. στα βλέφαρα και στα φρύδια).
5. Θέλει να αγκαλιάσει το σεντονάκι του, την κουβερτούλα του ή το κουκλάκι του.
6. Θέλει να πιπιλίσει (π.χ. την πιπίλα του)
7. Το μωράκι θα είναι ή ιδιαίτερα εκνευρισμένο ή νωθρό.
8. Γκρινιάζει!!! Χρησιμοποιεί έναν ήχο "ιιιιιιιι ιιιιιιι ιιιιιιιι" συνεχόμενο και νωχελικό. Σπανίως θα κλάψει γοερά λόγω νύστας, παρά μόνο όταν εκνευριστεί πολύ ή δεν του δώσετε σημασία και δεν ικανοποιήσετε τις ανάγκες του. 

Το καχυποπτούλι μου έχει όοοοοοολα τα παραπάνω σημάδια, δεν έχει αφήσει ούτε ένα έξω κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καταλάβω ότι θέλει να ρίξει ύπνους με μια μικρή βοήθεια απ' τη μανούλα!!!

Tip:  Μην αφήνετε το μωράκι να κουραστεί πάρα πολύ, μέχρι να κοιμηθεί, μην το αφήνετε να κλαίει, μέχρι να αποκάμει. Πετυχαίνετε το αντίθετο, δηλαδή να νιώθει έντονο εκνευρισμό και έτσι να μην κοιμηθεί ήσυχα τη νύχτα. Καλό θα είναι να το κοιμίζετε κάθε 2-3 ώρες περίπου. 
Ο απορροφητήρας το νανουρίζει, το ηρεμεί και καλύπτει τους εξωτερικούς ήχους!!! 
Για να αποφύγετε την αγκαλιά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι του ή το ριλάξ του!!!
Ο βραδινός ύπνος είναι ιεροτελεστία!! Να τηρείτε κάθε βράδυ το ίδιο πρόγραμμα π.χ.: ζεστό μπανάκι, φαγάκι, νανούρισμα ή παραμυθάκι, χαμηλό φωτισμό, ηρεμία και γαλήνη!!!

Καλά νανουρίσματα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...