Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ποιο θήλαστρο να διαλέξω;Είστε μανούλες ή ετοιμάζεστε να γίνετε μανούλες και θέλετε να θηλάσετε; Αναρωτιέστε αν θα σας ήταν χρήσιμο ένα θήλαστρο;Το θήλαστρο μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που επιστρέψετε στην εργασία σας και θελετε να συνεχίσετε να θηλάζετε το μωράκι σας.
Σε περίπτωση που λόγω ελλειπούς ενημέρωσης έχετε κάνει λάνθασμένους χειρισμούς και έχει μειωθεί το γάλα, τότε το θήλαστρο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην αύξηση του γάλακτός σας. Αυτό πάντοτε με τη συμβουλή του παιδιάτρου σας ή ειδικού επιστήμονα πιστοποιημένου για το θηλασμό.

Προσοχή, όμως, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσετε θήλαστρο, πριν εδραιωθεί ο θηλασμός (πριν τις 40 μέρες).
Το θέμα τώρα είναι ποιο είναι το κατάλληλο θήλαστρο για την περίπτωσή σας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του θηλάστρου, γιατί αντί για καλό μπορεί να κάνει κακό στο μαστό σας, αλλά και στο θηλασμό! Αναλόγως το πόσο συχνή χρήση θέλετε να κάνετε με το θήλαστρο πρέπει να επιλέξετε και την κατάλληλη συσκευή.

1) Symphony της Medela: Το symphony είναι θήλαστρο νέας γενιάς, κάνει άντληση 2 φάσεων, στην αρχή γρήγορες θηλαστικές κινήσεις (120 το λεπτό) με μικρή ένταση, για να διεγείρει το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και στη συνέχεια δουλεύει με 60-78 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό και ανάλογα μεταβαλλόμενη ένταση. Είναι πιο γρήγορο, άνετο και αποτελεσματικό από το lactina. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονή ή/και διπλή άντληση. Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση. Επίσης κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες αν και μεγάλο σε όγκο (περίπου 3 κιλά).
2) Lactina της Medela: Νοσοκομειακό θήλαστρο, διατίθεται μόνο για ενοικίαση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονή ή/και διπλή άντληση. Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση. Επίσης κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες, αν και μεγάλο σε όγκο (περίπου 2 κιλά).
3) Ameda Egnell- Elite: Νοσοκομειακό θήλαστρο, ενοικιάζεται από το Μητέρα. Yπάρχει απλής και διπλής άντλησης. Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες. (περίπου 2 κιλά)
4) Pump in style της Medela: Διατίθεται για αγορά. Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες, και για μακροχρόνια χρήση. Σε διακριτική τσάντα, εύκολο στη μεταφορά(1.8 κιλά). Προσοχή! Δεν είναι κατάλληλο για αντικατάσταση όλων των γευμάτων. Χρησιμοποιείται μετά την εδραίωση της γαλουχίας.
5) Μini electric plus της Medela: Θήλαστρο προς αγορά, διπλής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
6) Mini electric της Medela: Θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
7) Swing της Medela: Νέο ηλεκτρικό θήλαστρο μονής άντλησης, βελτιωμένη έκδοση του mini electric.
8) Avent ISIS Χειροκίνητο: Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες. Λιγότερο από μισό κιλό.
9) Avent ISIS IQ UNO, xειροκίνητο και ηλεκτρικό: Χειροκίνητο και ηλεκτρικό θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
10) Harmony της Medela: Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση.
11) Lactaset της Medela: Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση.
12) Avent via isis: Ηλεκτρικό θήλαστρο προς αγορά. Τα προ-αποστειρωμένα κύπελλα VIA είναι έτοιμα προς χρήση απευθείας από την συσκευασία. Μπορούν να αποστειρωθούν ξανά, να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, και να αντικατασταθούν στα πρώτα σημάδια φθοράς. Εξάγετε το μητρικό σας γάλα απευθείας στα κύπελλα VIA για αποθήκευσης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
13) Nuk e- motion: Ηλεκτρικό θήλαστρο προς αγορά. Σύστημα άντλησης 2 φάσεων DUALogic. Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
14) Lactive της Technet: Θήλαστο ηλεκτρικό με υποδοχή διπλής άντλησης προς αγορά. Για περιστασιακή χρήση και μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
16) CHICCO: Χειροκίνητο θήλαστρο για περιστασιακή χρήση.
15) Ameda Lactaline Personal: Ηλεκτρικό θήλαστρο διπλής άντλησης. Για περιστασιακή χρήση και μερικώς εργαζόμενες μητέρες.


Από προσωπική εμπειρία να σας πω ότι χρησιμοποίησα το νοσοκομειακό Symphony της Medela. Όταν επέστρεψα στη δουλειά αγόρασα το Mini Electric Plus το οποίο μου προσέφερε ανώδυνη διπλή άντληση, εξασφάλιση πολύτιμου χρόνου και σε καμία περίπτωση δε μου μείωσε το γάλα. 
Από εμπειρίες άλλων γυναικών έχουν μείνει ευχαριστημένες και με άλλες εταιρείες οι οποίες είχαν ποιοτική κατασκευή και τις βοήθησαν στο θηλασμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σκέφτεστε...